BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI

Gazipaşa’da Bağımlılık ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

GÜNCEL 27.11.2019 07:51:11 0
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI

GAZİPAŞA Kaymakamı Cemil Öztürk’ün başkanlığında Gazipaşa Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda Bağımlılık ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.  Kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda  genelge doğrultusunda ilçe bazında değerlendirmeler yapıldı.

 

DENETİM ARTACAK

 

Toplantıda madde bağımlılığı başta olmak üzere alkol, sigara ve teknoloji bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklarla mücadele çalışmalarının kararlılıkla yürütülmesi, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasında uyum ve koordinasyonun sağlanması ile halkın huzur ve refahının yükseltilmesi, özellikle gençlerin her türlü madde bağımlılığından kurtarılması, sağlıklı bir hayat sürdürmelerinin önemi vurgulandı. Bu konuda yapılacak çalışmalarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan oluşan denetim ekibinin, eş zamanlı olarak okul sonrası gençlerin çoğunlukla bulunabilecekleri yerlerde denetimlerini sıklaştırması kararı alındı.

 

METRUK BİNALAR MERCEK ALTINDA

 

Toplantıda okul çevrelerinde bulunan büfe ve market gibi işletmelerde tek sigara satışı yapıldığı hakkında duyum alındığı ve bu konuda kolluk kuvvetleri ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerinin bu tür yerlerde denetimleri sıklaştırması gerektiği belirtildi. Gazipaşa’daki metruk binaların her türlü madde bağımlılığı başta olmak üzere,  başka suçlara da imkan sağladığı belirtilerek en kısa zamanda bu tür yapıların gerek güvenliğinin sağlanması gerekse yıkımının yapılması gerektiği kaydedildi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27