Tarih: 26.11.2019 11:36

PLANLI ÜRETİM VURGUSU

Facebook Twitter Linked-in

VATAN Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Beyrebucak Mahallesi’nde yapılan 'Üretim Devrimi' programında konuştu. Perinçek’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Erol Yüksel ve Gazipaşalı üreticiler katıldı. Toplantıda planlı üretim konusu üzerinde duran Perinçek, ekonomiyi geliştirecek ve üreticiyi baş tacı yapacak bir programı amaçladıklarını dile getirdi. Türkiye’nin, bir taraftan tasarruf politikası geliştirirken diğer yandan da üretimi artırmak için yeni fabrikalar açması gerektiğini ifade eden Perinçek, bunun yapılmaması durumunda ekonominin bozulabileceğini ifade etti.

 

DÖVİZ AÇIKLAMASI

 

Dövizlerin Türk Lirasına çevrilmesinin kanunla uygulanabileceğini savunan Perinçek, “Devlet, ‘Yastık altındaki paranı getir.’ diye çağrı yapmaz. Der ki ‘Şu andan itibaren bankalardaki döviz mevduatı, Türk lirasına çevrilmiştir. Her bir doların karşısına 6 lira yazılmıştır. Yastık altındaki, elde tutulan dolar, avro da üç veya altı ay içinde bankalara getirilerek Türk lirasına dönüştürülecektir. Herkes elindeki dövizin tam karşılığını Türk lirası olacak alacaktır.’ Bunlar, kanunla, devlet uygulamasıyla olur” dedi.

 

“ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

 

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekatı’dan devleti desteklediklerini belirten Perinçek, “Türkiye’nin özgür, bağımsız ve başı dik karar vereceği bir fırsatı yakaladık. 2014’ten bu yana geçen dönemde, ABD’nin Türkiye üzerindeki nüfuzu, baskısı, denetimi kırıldı. Zincirlerimizi kırdık. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekatı ile en başta FETÖ’nün darbesini ezerek, Türk ordusu ve milleti olarak zincirlerimizi kırdık. Öyle bir döneme girdik ki eskiden hükümet olmak için ABD’den izin alınıyordu. ABD, beğenirse hükümet oluyordu. Şimdi o dönem geçti, Türkiye, Amerika’ya kafa tutan, karşısında dik duran hükümetler dönemine girmiştir. İktidar formülü budur” diye konuştu.

 

“GELECEĞİMİZ İYİMSERDİR”

 

“Tarımı destekleyeceğiz. Tasarruf yapacağız. Yatırımlara kaynak ayıracağız” diyen Perinçek, “Plansız bir devlet yönetimi olmaz. Üretimi planlı yapacağız. Gümrük duvarlarını koruyacağız ve duvar dikeceğiz gümrüklere. Dış politikayla ilişkilerimizi üretimimize uygun yapacağız. Önümüzde zorluklar var. Zorlukları paylaşacağız. Zorlukları yenecek güçlü bir devlet ve hükümet lazım. Bu zorlukları şimdi yenemezsek başımıza büyük felaketler açmış oluruz. Zorlukları yenecek milli partiler bir araya gelip milli hükümeti kurmamız gerekiyor. Karamsar değil iyimseriz. Türkiye zincirini kırmıştır. Geleceğimiz iyimserdir” şeklinde konuştu. Perinçek, konuşmasının ardından çitçilerin sorularını yanıtladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —