“YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi.

GÜNDEM 26.11.2019 11:35:54 0
“YAŞAMAK İSTİYORUZ”

‘25 KASIM Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ nedeniyle CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Tunç ve yönetim kurulu üyeleri, dün saat 13.00’da parti binasında açıklama yaptı.  2019’un ilk 10 ayında 383 kadının öldürüldüğünü söyleyen Tunç, cinayetlerin kadınların en yakınları tarafından işlendiğini kaydetti. Bazı kadınların uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürüldüğünü ifade eden Tunç, “Uğradığımız şiddete karşı susmayacağız. Bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceğiz. Ve kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize ve hayatımıza sahip çıkmak için bir araya geldiğimiz ve şiddetsiz bir memleket hayal ettiğimiz bu günde biz daha çok bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” dedi.

 

“KISACASI BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

 

Kadına yönelik şiddetin son bulması için bazı talepleri olduğunu aktaran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Tunç, “6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak uygulanmasını, iyi hal indirimlerine son verilmesini, sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ile yasal yardımın yapılmasını, kadın istihdamını artırmak için güvenceli istihdam olanakları yaratılmasını, kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesini, kadın – erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini, medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Kısacası biz yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.