Tarih: 26.11.2019 11:32

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet Ortaokulu tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Gökay Çalışkan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Memduh Köşker, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kamil Cıngıl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, göreve yeni başlayan öğretmenler adına Eren Keklik, emekli olan öğretmenler adına ise Veli Akar bir konuşma yaptı.

 

“SEVGİ DOLU BİR ÖĞRETMEN IŞIK DEMEKTİR”

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını söyledi. Müdür Aktaş, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir” dedi.

 

GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER YENİN ETTİ

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un ‘Öğretmenler Günü’ mesajının okunmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Göreve yeni başlayan öğretmenler, Türk bayrağı üzerine ellerini koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından genç öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Gül tarafından çiçek verildi. Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu sınıf öğretmeni Dilek Livaneli’nin öğrencilerin ve köy kadınların hayatına dokunuşunu konu alan bir slayt izlenildi. Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri tarafından halk oyunları gösterimi yapıldı.

 

“KUTSAL BİR İŞ YAPIYORSUNUZ”

 

Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk tarafından emekli olan öğretmenlere, hizmet şeref belgeleri verildi. Burada kısa bir konuşma yapan Kaymakam Öztürk,  “Öğretmenlerimiz bir kısmı al yıldızlı bayrağa yemin ederek göreve başladılar, kutsal bayrağı teslim aldılar. Emekli öğretmenimiz konuşmasında meslekte 40 yılı geçirdiğini söyledi. Emektar öğretmenlerimiz bu 40 yıllık süre içerisinde gök kubbede hoş bir seda bıraktılar. Bizim de kamu görevlisi olarak amacımız,  başlangıçtan bitişe kadar gök kubbede hoş bir seda bırakmaktı. Ama onlar sadece gök kubbede hoş bir seda bırakmadılar. Bu 40 yıllık öğretmelik zamanları içerisinde arkalarında öğretmenler, mühendisler, doktorlar, daha nice sayamayacağım meslek gruplarını geride bıraktılar. Onları sevgiyle, fedakârlıkla sabırla yetiştirdiler. Öğretmenler olarak çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. İnsan yetiştiriyorsunuz. Her anne baba bilir ki, insan yetiştirmek en zor iştir. Üzerimde emeği olan öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü cani gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından emekli olan öğretmenlere, Kaymakam Öztürk ve Belediye Başkanı Yılmaz tarafından çiçek verildi.  Öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, öğretmenlerden oluşan halk müziği korosu tarafından bir birinden güzel şarkılar seslendirdi. Tören sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —