HASTANE HUZURSUZ

Pratisyen Dr. Adil Çelik’in Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne başhekim olarak atanması, hastanede görev yapan uzman doktorları huzursuz ettiği öğrenildi.

GÜNDEM 25.11.2019 14:38:06 0
HASTANE HUZURSUZ

31 MART seçimlerinde belediye başkanlığını CHP’li Mehmet Ali Yılmaz’a kaptıran ve uzunca bir süre ortalıktan kaybolan, ardından Gazipaşa halkının karşısına başhekim olarak çıkan Adil Çelik’in, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde huzursuzluğa neden olduğu öğrenildi. Başhekim olarak atandığı günden bu yana ilçe ve ülke gündeminden düşmeyen Çelik’in, başhekimlik görevine getirilmesi liyakate aykırı olduğu gerekçesiyle tepki çekiyor. Pratisyen doktor olan Çelik'in, onlarca uzman doktorun bulunduğu Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne başhekim olarak atanması, hastanede görev yapan uzman doktorları da huzursuz ettiği öğrenildi. Çelik’in başhekim olmasından huzursuz olan uzman hekimlerin, atamadan mutsuz olduğu gelen bilgiler arasında.

 

ÜLKE GÜNDEMİNE KONU OLDU

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne başhekim olarak atanan Adil Çelik, ilçede olduğu kadar ülke basınında da yer aldı. Liyakate aykırı olduğu iddia edilen atama, AK Parti hükümeti sert dille eleştiren medya kuruluşları tarafından büyük ilgi gördü. Adil Çelik’le ilgili ülke basınında çıkan haber başlıkları şu şekilde: “Seçimi kaybeden AKP'li eski başkan başhekim oldu. Pratisyen doktor olan AKP’li eski başkan devlet hastanesine başhekim olarak atandı. Seçimi kaybeden AKP’li adaya ‘teselli’ ataması. AK Parti’li eski belediye başkanı seçimi kazanamayınca pratisyen olmasına rağmen başhekimliğe atandı. Seçimi kaybeden AKP'li eski başkan başhekim oldu.”

 

YAKLAŞIK 1 BUÇUK MİLYON TAKİPÇİSİ OLAN SAYFA PAYLAŞTI

 

Sadece haber sitelerine değil, sosyal medyada mizah ve karikatür paylaşımları yapan sosyal medya hesaplarına da konu olan atama, Facebook’ta 1 milyon 222 bin 464 beğenisi bulunan 'Karikateist' isimli sayfanın da ilgisini çekti. Çelik’in fotoğrafını paylaşan 'Karikateist', fotoğraftaki notta şu ifadelere yer verdi: “Kural basit aslında: Hastanede uzman doktor yoksa pratisyen hekim de başhekim olarak atanabilir. Ama AKePe için kural daha basit: AKePe'li isen kural yoktur. 31 Mart yerel seçimlerini 3 bin 576 oy farkla kaybeden AKP'li eski Gazipaşa Belediye Başkanı Pratisyen Doktor Adil Çelik uzman doktorların bulunduğu Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde başhekimlik görevine atandı.”

 

YÖNETMELİK NE DİYOR?

 

Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin 110. maddesine göre, “Hastanelerin uzman tabipler veya tıp alanında doktora yapmış tabipler ya da iktisat, işletme, kamu yönetimi, hukuk, maliye, sağlık yönetimi, muhasebe alanlarında lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almış tabipler arasından, Sağlık Bakanlığı’nca atanacak baştabipler tarafından yönetileceği hüküm altına alınmıştır.” Pratisyen doktor olarak görev yapan Çelik'in, başhekimlik görevine getirilmesi yönetmeliğe aykırı olarak değerlendiriliyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27