SAMSUN Gıda Fuarı 4. kez kapılarını açtı. 21 Kasım tarihinde başlayan fuar yarın sona erecek. Türkiye Aşçılar Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu ve ekibi, Samsun’da 4.kez düzenlenen Samsun Gıda Fuarı’na katılarak, Alanya ve Gazipaşa’da yetiştirilen tropikal ürünleri tanıttı. Avokado başta olmak üzere bölgemizde yetişen tropikal ürünlerin tanıtılığı fuarda, davetlilere tropikal ürünler ikram edildi. Ayrıca fuara katılan; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Süleyman Hızır, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir’e AKPAB ekibi tarafından Akdeniz lezzetlerinin sunumu yapıldı. Davetliler ve fuara katılan heyet Akdeniz ürünlerine büyük ilgi gösterdi.
“ÜRÜNLERİMİZİ TANITTIK”
Organizasyon hakkında bilgi veren Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği üyesi Hüseyin Gilik, Samsun’da bu yıl 4.kez yapılan Samsun Gıda Fuarı’na katıldık. Türkiye Aşçılar Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu önderliğinde katıldığımız fuarda, Akdeniz lezzetlerinin yanında Alanya ve Gazipaşa’da üretilen tropikal ürünlerin tanıtımını yaptık” dedi.
“TANITIMA DEVAM EDECEĞİZ”
Alanya ve bölge mutfağını ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtmaya devam edeceklerini belirten, Türkiye Aşçılar Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, “Ekibimizle birlikte Samsun’da Alanya ve bölge mutfağını tanıttık. Ayrıca fuarda, Alanya başta olmak üzere Gazipaşa ve çevre ilçelerde yetişen tropikal ve diğer ürünlerimizin tanıtımını yaptık. Avokado ve tropikal ürünler fuarın ilgi odağı oldu. Hem protokole hem de vatandaşlara ikramlarımız oldu. Bölge mutfağını elimizden geldiğince tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.