GAZİPAŞA’DA FETÖ OPERASYONU

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, Bursa merkezli 23 ili kapsayan FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı.

ASAYİŞ 23.11.2019 08:36:28 0
GAZİPAŞA’DA FETÖ OPERASYONU

BURSA merkezli 23 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf rütbeli askerlerin de bulunduğu 46 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler arasında Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya’nın da bulunduğu, Kaya’nın dün sabah saat 05.30 sıralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınarak Bursa’ya götürüldüğü öğrenildi.

 

46 KİŞİNİN GÖZALTINDA OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

 

Bursa merkezli 23 ili kapsayan FETÖ soruşturmasında, 2 muvazzaf yüzbaşı, 7'si muvazzaf 9 üsteğmen, bir muvazzaf teğmen, 14'ü muvazzaf 16 astsubay, 2'si muvazzaf 3 uzman çavuş ve askeri okulla ilişiği kesilen 15 öğrenci hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Çalışmalar kapsamında aralarında muvazzaf askerler ile askeri okullarla ilişiği kesilen öğrencilerin de bulunduğu 46 kişinin Bursa'daki büfe telefonlarından örgütün mahrem imamlarınca ardışık ve periyodik olarak arandıklarının tespit edildiği kaydedildi.

 

23 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

 

Ekiplerin; Bursa, Antalya, Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir, Muğla, Balıkesir, Şırnak, Kırıkkale, Tunceli, Muş, Hatay, Mardin, Yozgat, Van, Hakkari, Malatya, Çankırı, Trabzon, Afyonkarahisar, Diyarbakır ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlediği öğrenildi.