Tarih: 23.11.2019 08:31

“ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEK”

Facebook Twitter Linked-in

ÖĞRETMENLİK mesleğinin kutsal ve meşakkatli olduğuna değinen Dağtekin, “Öğretmenlik kutsal, meşakkatli ve öncelikle hayat içerisinde doğru bir duruşu gerektiren bir meslektir.  Bizler öğrencilerimize akademik bilgileri, okuma-yazmayı öğretirken aynı zamanda da hayat içerisinde doğru bir duruşu nasıl sergileyeceğimizi,  yanlışlarla nasıl mücadele edeceğimizi de öğretmeliyiz. Bundandır ki öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğinin mimarları, rol modelleridir.

 

“EĞİTİM HERKESİ İLGİLENDİRİYOR”

 

24 Kasımda Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul eden Başöğretmenimiz Atatürk, toplumların geleceğinin ancak eğitimle, öğretmenlerin başarısıyla mümkün olduğunu ifade etmiştir. Gelişmiş devletler problemlerini çözebilmek için eğitimde başarıyı sağlamaktan başka yol bulamadı. Siyaset elbette önemlidir ama kaliteli siyaseti ve toplumsal hayatı oluşturmanın tek yolu kaliteli eğitim-öğretimdir. Ayrıca eğitim,  sadece çocuğu okula gidenleri ilgilendirmiyor. Eğitim bir ülkenin tüm kesimlerini doğrudan ilgilendiren tartışmasız en önemli konusudur. Ve bu işin en önemli öğesi de her türlü zor şartlarda bile görev yapan ve öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltıyı görünce çekmiş olduğu tüm sıkıntıları unutan öğretmenlerimizdir.

 

“GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN”

 

Sistematik olarak yapılan tüm itibarsızlaştırma çalışmalarına rağmen azimle çalışan ve Başöğretmenimiz Atatürk’ün göstermiş olduğu yoldan yürüyen öğretmenlerimize selam olsun.Gerek fakültelerde eğitimini tamamlayıp,  sınıfa girme hayliyle yanıp tutuşurken teröre kurban verdiğimiz Önkuzulara, Fıratlara; görevleri başındayken şehit olan Necmettinlere, Aybükelere, Neşelere ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına selam ve rahmet olsun.Gözleri arkada kalmasın, Türk Eğitim-Sen ailesi olarak bizler öğretmen olmanın şerefinden bir an bile taviz vermeden vatanı, milleti, bayrağı, ahlakı, namusu çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz.Hepimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu, yarınlarımız ise aydınlık olsun.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —