BAZ İSTASYONUNA EVRAK ENGELİ

Pazarcı Mahallesi’nde bir GSM operatörü tarafından kurulumu başlatılan baz istasyonu çalışmaları, evrak eksikliğinden dolayı geçici olarak durduruldu.

GÜNDEM 21.11.2019 11:40:31 0
BAZ İSTASYONUNA EVRAK ENGELİ

GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nde hızla yükselen baz istasyonunda çalışmalar evrak eksikliğinden dolayı geçici olarak durduruldu. Yerleşim yerlerinin ortasında baz istasyonu istemediklerini belirten mahalle sakinleri, bu durumun tamamen çözülmesini istedi.  Pazarcı’da bir GSM operatörü tarafından anaokulu, spor tesisi, üniversite ve yerleşim yerinin yakınında kurulmaya başlanılan baz istasyonuna, mahalle sakinlerinin tepkisi devam ediyor. Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel önderliğinde, ilk olarak toplantı yapan mahalle sakinleri,  siyasilerinde desteğini alarak baz istasyonunun kurulumunun önüne geçmek için Gazipaşa Kaymakamlığına dilekçe verdi. Bu tepkiye rağmen baz istasyonunda kurulum çalışmaları başladı. Adeta bir kule gibi hızla yükselen baz istasyonuna karşı mahalle sakinlerinin tepkisi devam etti.

 

ÇALIŞMA DURDU

 

Baz istasyonu kurulum çalışmaları devam ederken,  GSM operatörünün genel merkezinden gelen talimatla dün çalışmaların bir anda durduğu öğrenildi.  Mesaiye giden çalışanlar kurulum için kullanılan malzemeyi toplayıp paydos etti.  Çalışmaların durduğunu öğrenen muhtar Tuncel ve mahalle sakinleri, kurulumun yapıldığı noktaya geldi. Baz istasyonunun yerleşim yerlerinden uzak bir noktaya kurulmasının uygun olacağını söyleyen vatandaşlar, bu durumdan endişe duyduklarını dile getirdiler.

 

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, “Mahalle sakinlerimizden birisi aradı ve işçi çavuşunun genel merkezden gelen talimatla çalışmaların geçici süreyle durdurulduğunu söylediğini aktardı. Bizde hemen buraya geldik. Burada bulunan malzemeyi de toplayıp gitmişler. Mahallemizin orta yerine baz istasyonu kurulmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sonuç alana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

 

“İLK GOLÜ BİZ ATTIK”

 

Mahalle sakinlerinden Nutku Yüksel ise “Muhtarımız her zaman yanı başımızda yer aldı. Her daim her ortamda savaşçı ruhuyla bizimle mücadele etti.  Bir futbol müsabakasından örneklersek, ilk golü biz attık diyebiliriz.  İnşallah gelecek golleri de biz atacağız. Bu beladan kurtulacağız. İnsanların ve çocukların yaşam alanlarından uzak dursun baz istasyonları” diye konuştu.

 

“OĞLUM İKİ GÜN BOYUNCA AĞLADI”

 

Baz istasyonunun kurulduğu noktanın hemen yanında bulunan apartmanda oturan Hacer Tuncer, “Benim 6 yaşındaki oğlum ‘Anne biz kanser mi olacağız. Ben kanser olmak istemiyorum’ diye iki gün boyunca ağladı.  Bu durum beni çok etkiledi. Baz istasyonunun kurulacağını öğrendiğimizden beri huzurumuz kalmadı. Mahalle sakinleri olduğumuz için çok üzüldük. En önemlisi çocuğumun dediği ‘kanser olmak istemiyorum’ sözleriydi. Bu kadar boş alan varken neden apartmanların ortasına yapılıyor” şeklinde konuştu.