BU SORUNA EL ATILMALI

Gazipaşa’da ALKÜ’ye bağlı açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin beş bölümden dördü, fakülte binasının olmamasından dolayı açılamıyor. Gazipaşa’da yer arayışı içinde olan üniversite yönetimi, fakülte binası

GÜNDEM 18.11.2019 11:11:32 0
BU SORUNA EL ATILMALI

TÜRKİYE Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile ilçemize kazandırılan Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, 2019 yılında Havacılık Yönetimi bölümüyle eğitimine başladı. Toplamda beş bölümü bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin dört bölümü fakülte binasının olmamasından dolayı açılamıyor. M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu (MYO) binasının yeni açılan fakülteyle ve ekstradan gelen öğrencilerle birlikte yetersiz kalması, yeni bir binanın yapılması mecburiyetini doğurdu. 

 

FAKÜLTENİN 4 BÖLÜMÜ AÇILAMADI

 

Bu yıl ilk kez açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi bölümünü 60 öğrenci tercih etti. Yüzde 100 doluluğa ulaşan Havacılık Yönetimi bölümü, önümüzdeki yıl da 60 öğrenci alarak öğrenci sayısını 120’ye çıkartacak. Öte yandan açılan fakülteyle birlikte MYO binasının yetersiz kalmasından dolayı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj bölümü, Uçak Elektrik Elektronik bölümü, Uçak Gövde Motor bölümü ve Uçak Mühendisliği gibi önemli bölümler açılamadı. 

 

TOP SİZDE

 

Fakülte açılmadan önce MYO eğitimlerini yeterli bir şekilde karşılayan M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu binası, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin eğitimlerini karşılayacak fiziki yeterliliğe sahip değil. Gazipaşa’da yer arayışı içinde olan üniversite yönetimi, fakülteye yeni bir bina kazandırmanın hesaplarını yapıyor. Yeni binanın önündeki en büyük engel ise binanın yapılacağı yer. Yeni binanın nereye ve ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor. Fakülte binasının Gazipaşa’ya kazandırılması için, Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, ALKÜ yönetimiyle birlikte sıkı bir markaja gireceği öngörülüyor.  Özelikle Gazipaşa Belediyesi ve devletin,  yer konusunda üniversiteye kolaylık sağlaması bekleniyor.

 

ÖĞRENCİ SAYISI 2 BİNE YAKLAŞACAK

 

Bu yıl 60 öğrenciyle eğitime başlayan Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin bina sıkıntısının çözülmesi durumunda 5 bölüme 300 öğrenci kayıt yaptıracak. Havacılık Yönetimi, Pilotaj, Uçak Elektrik Elektronik, Uçak Gövde Motor ve Uçak Mühendisliği bölümlerinin tamamında doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırsa, 4 yılın sonunda fakültede eğitim gören öğrenci sayısı 1200’e çıkacak. Bu sayı meslek yüksek okulu öğrencileriyle birlikte 2 bine yaklaşacak. Gazipaşa’ya gelecek olan 2 bin öğrenci, özellikle ilçe ekonomisine can katacak.

 

HAVALİMANI FAKÜLTE İÇİN ARTI DEĞER

 

Öte yandan, üniversiteye gelecek olan öğrenciler ise, ilçemizde bulunan Gazipaşa Havalimanı’ndan uygulamalı olarak faydalanabilecek. İlçe merkezine oldukça yakın olan Gazipaşa Havalimanı, fakülteye kayıt yaptıran öğrencelerin eğitimine artı değer katacak. >Selçuk ÖZTÜRK