Tarih: 16.11.2019 10:40

KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Facebook Twitter Linked-in

BELEDİYE Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbıyık, Alanya Müftüsü Dr. İhsal İlhan ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.  Gazipaşa Müftüsü Yunus Erdoğan tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla hazırlanan ‘Peygamberimiz ve Aile’ temalı video izlendi.

 

“AİLE CENNETTE KURULAN BİR YUVADIR”

 

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın tarafından ‘Peygamberimiz ve Aile’  konulu konferans verildi. Müftü İlhan konferansta şu ifadelere yer verdi: “Peygamberimizi anlama, O’nu tanıma, O’nun ahlakıyla ahlaklanma ve O’na cennette komşu olma şuuruyla bu salonu dolduran kıymetli kardeşlerim öncelikle sizleri Allahın selamı ile selamlıyorum. Aile konusu en ince, en hassas, en önemli bir konudur. Aile cennette kurulan bir yuvadır. Aile insan olmanın, sorumluluk taşımanın, şahsiyet ve kişilik kazanmanın, duyguları yerine getirebilmenin, mücadele edebilmenin, huzur ve mutluluğu kazanabilmenin, dünyada en güzel bir şekilde yaşamanın yegane kaynağıdır. Aile, Allah’ın en büyük emaneti, yeryüzünün en mukaddes müessesesi, yuvasıdır. Ailemiz en mukaddes, en mükemmel, en yüce değerimiz, en büyük zenginliğimiz en büyük gücümüz ve en son kalemizdir. Mehmet Akif İstiklal Marşımızda tüten son ocak derken en son ocağın bile insan için bir ümit olduğunu ifade etmekle aile yuvasına dikkat çekmektedir. Onun için aile bizim en büyük zenginliğimizdir.

 

“AİLE YUVASI İSLAM’IN ÖZÜ, RUHU, TEMELİDİR”

 

Aile yuvası İslam’ın özü, ruhu, temelidir. Dinin en güzel bir şekilde yaşandığı ve yaşanması gerektiği yerdir. Aile cennette başlayan ve cennette devam edecek olan bir ibadettir. Aile hayatı vazgeçilmez bir kurumdur. Kadın ve erkek ailenin temel taşıdır. Aile su gibidir. Nasıl ki hidrojen ve oksijen birleşince suyu meydana getirip hayat oluyorsa kadın ve erkek de öyledir. Hidrojen ve oksijeni ayırdığınızda nasıl ki biri yanıcı biri yakıcı oluyorsa aileyi ayırmak da öyledir. Bu vesileyle Rabbim Mevlid-i Nebi Haftasının yeniden Kur’an-ı Kerimle dirilmeyi, Hz. Peygamberin hayatıyla hayat bulmayı cümlemize nasip eylesin. Bizlere peygamberimizin öğretileriyle, prensipleriyle ve ahlaki değerleriyle kadını ve erkeğiyle aynı ahlaki ölçülerle yaşamayı cümlemize nasip eylesin. Peygamberimizin müjdelediği, bize Kur’an-ın öğrettiği, İbrahim aleyhisselam gibi, İmran ailesi gibi, Musa aleyhisselam gibi aile olmayı bizlere nasip eylesin. Zekeriya aleyhisselamın duasını kabul ettiği gibi, Yahya aleyhisselam gibi bizlere evlatlar nasip eylesin. Yumuşak huyuyla, takvasıyla, ahlakıyla anne babasına hürmet eden ve anne babasını baş tacı eden evlatlar nasip eylesin.” Programın sonunda Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Müftü İlhan’a çiçek takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —