KUMBUL’DAN YALANLAMA

CHP Antalya İl Başkanı Kumbul, ilçelerde devam eden delege seçimleri ve ilçe başkanı adaylarına müdahalede bulunduğu yönünde çıkan haberleri yalanladı. CHP’de parti içi demokrasinin işlediğini vurgulayan Kumbul, seçimlere müdahale e

SİYASET 15.11.2019 12:59:40 0
KUMBUL’DAN YALANLAMA

CUMHURİYET Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işliyor. Gazipaşa ve Antalya’nın diğer ilçelerinde delege seçimleri devam ederken, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un delege seçimlerine ve ilçe başkan adaylarına müdahalede bulunduğu iddia edildi. Konuyla ilgili basında haberleri çıkan yalanlayan Kumbul, haberlerin kendisini yıpratmak amacıyla yapıldığını, CHP’de parti içi demokrasinin işlediğini, delege seçimlerine ve ilçe başkan adaylarına hiçbir şekilde müdahale etmediğini söyledi.

 

“HABERLER, HABERCİLİK ANLAYIŞI İLE ÇELİŞİYOR”

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Kumbul, “Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında, şahsıma yönelik yıpratıcı nitelik taşıyan, hiçbir mantık bütünlüğü olmayan gerçek dışı haberler yapılmaktadır. Türkiye’nin içinde bulunduğu şu koşullarda, kamuoyunu buna benzer haberlerle işgal etmek, sorumlu ve sorgulayıcı habercilik anlayışıyla çelişmektedir. Araştırmacı ve soruşturmacı gazetecilik iddiasında olan basın emekçilerimizin, suni gündemler yaratarak parti içi konuları; somut hiçbir bilgi ve veriye dayanmadan, teyit etmeden gündeme getirmesini etik dışı bulduğumu ifade etmek isterim” dedi.

 

“GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

 

Basında çıkan haberlerin alsız olduğunu dile getiren Kumbul, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm seçimlerin demokratik bir şekilde yapıldığına dikkat çekti. Kumbul, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak, mahallelerde devam eden delege seçimlerine hiçbir şekilde müdahil olmadığım gibi, ilçe başkan adayları arasında da kamuoyuna yansıdığı şekilde taraf olduğum iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu süre zarfına kadar, kamuoyunda yer alacak olan bu ve buna benzer iddialar asparagastan öte bir anlam taşımayacaktır” diye konuştu.

 

“AMACIMIZ SEÇİMLERİ DEMOKRASİ ŞÖLENİNE ÇEVİRMEK”

 

Tüm ilçelerde seçimlerin sağlıklı şekilde devam ettiğini söyleyen Kumbul, “İl yönetimi olarak, devam eden kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde geçmesi, bir demokrasi şölenine dönüşmesi en büyük temennimizdir. Bu ortamın sağlanmasına yönelik gerekli çalışmaları yapmaktayız.  İlçe kongreleri bittikten sonra, oluşacak il delegeleri üzerinden, tüzüğümüzün öngördüğü şekilde İl Başkanlığı adaylığım için çalışmalarıma başlayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için, dün olduğu gibi, önümüzdeki süreçte de gecemizi gündüzümüze katarak, örgütümüzle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. 31 Mart’ta bu memlekete baharı getireceğiz demiştik. Verdiğimiz sözü tuttuk. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi, adaylarımızla, örgütümüzle koordineli, disiplinli bir şekilde çalışarak Antalya’da büyük bir zafer elde ettik” dedi.

 

TÜM ADAYLARA BAŞARI DİLEDİ

 

“Bizim tek meşgul olduğumuz ve üzerinde titrediğimiz konu partimizi iktidara taşımaktır” diyerek açıklamasını sürdüren CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Bu amaç doğrultusunda yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı daha üst bir noktaya taşımak, iktidara yürümek, halkımızın özlem duyduğu Türkiye’yi inşa etmek temel hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; kongre sürecimizin sağlıklı bir şekilde geçmesini diler, partimizi daha ileri bir noktaya taşıma görevine talip olan bütün adaylara başarılar dilerim” şeklinde konuştu. >Geylani TOPALOĞLU