1 GÜNDE 3 YANGIN

Gazipaşa ve Gazipaşa-Anamur sınırında çıkan 3 ayrı yangın, orman ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürüldü. Yangınlarda yaklaşık 5 dönüm alan zarar gördü.

ASAYİŞ 15.11.2019 12:56:09 0
1 GÜNDE 3 YANGIN

ORMAN İletme Müdürlüğü ekiplerini harekete geçiren ilk yangın dün sabaha karşı Gazipaşa-Anamur sınırında bulunan Anıtlı’da meydana geldi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın orman ekiplerinin zamanında müdahalesi ile kontrol altına alındı. Bu yangından kısa bir süre sonra ikinci yangın, Yakacık Mahallesi’nde yaşandı. Bu yangına da zaman kaybetmeden müdahale eden ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Anıtlı ve Yakacık’ta meydana gelen yangınlarda yaklaşık bir dönün alan zarar gördü.

 

3’ÜNCÜ YANGIN ÇALIPINAR’DA

 

Dün yaşanan üçüncü yangın saat 11.00 sıralarında Çalıpınar Mahallesi’nde meydana geldi. Vatandaş arazisinde çıktığı iddia edilen yangın, rüzgarında etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangına; Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 3 tanker, 4 arazöz, 2 hizmet aracı, Büyükşehir İtfaiyesi’ne ait 2 itfaiye aracı ve 25 orman işçisiyle müdahale edildi. Yaklaşık iki saat süren çalışma sonunda söndürülen yangında 4 dönüm ormanlık alanının zarar gördüğü kaydedildi. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çıkan yangın ile ilgili bölgede inceleme başlattı. >Selçuk ÖZTÜRK