Antalya’da ilk olarak Gazipaşa’da üretilen ejder meyvesi, örtü altı üretimle birlikte Manavgat, Serik ve Aksu’ya kadar ulaştı. Aksu’da pitaya hasadına katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Eskiden sadece Gazipaşa ve Alanya’da b
VALİ Münir Karaloğlu son yıllarda Antalya tarımında büyük bir artış gösteren tropik meyve üretimini incelemek amacıyla Aksu’da seraları ziyaret edip, üreticilerle sohbet etti. Aksu’da pitaya meyvesinin hasadını yapan Vali Münir Karaloğlu çiftçilerle birlikte muz fidanı dikip suladı.
GAZİPAŞA’DAN AKSU’YA KADAR GELDİ
Tropik meyve seralarını ve bahçelerini inceleyen Vali Karaloğlu, Antalya tarımında tropik meyvelerin vatandaşın alternatif gelir kaynağı olarak geliştiğini anlattı. Aksu ilçesinde pitaya (ejder meyvesi) serasını inceleyip Meyve hasadında bulunduğunu belirten Vali Karaloğlu “Yine Aksu’da bir muz serasını ziyaret edip muz ekimine iştirak ettik. Eskiden sadece Alanya ve Gazipaşa’da bulunan tropik meyveler artık serayla birlikte Manavgat, Serik ve Aksu’ya kadar gelmiş durumda” dedi.
YERLİ MUZUMUZ İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAK
Türkiye’nin muz ihtiyacının 800 bin ton civarında olduğunu ifade eden Vali Karloğlu, 500 bin tonunun Türkiye’de üretildiğini ve Antalya’da son üç yıldır muz serası bakımından ciddi bir gelişme olduğunu kaydetti. Özellikle muz üretiminde Manavgat ve Aksu’da ciddi bir artış olduğunu açıklayan Vali Karaloğlu “Önümüzdeki dört, beş yıl içerisinde Türkiye’nin iç tüketiminin tamamını yerli muz üreticilerinin üretimleriyle karşılayacağımızı düşünüyorum. Sadece muz değil, mango, pitaya gibi diğer türlerde de çok ciddi bir gelişme var. Zaten Alanya avakadosunun coğrafi işaretini aldık. İhracatına da başladık. Yeni yeni tropik türlerle beraber Antalya çok önemli bir tropik meyve üssü olmaya emin adımlarla ilerliyor. Çiftçimizin diğer sebze meyvenin yanında tropik meyve konusunda da yeni bir gelir kapısı açılmış olacak” ifadelerini kullandı. >HABER MERKEZİ