BELEDİYEYE YENİ ŞİRKET

GAZİBEL İnşaat Tarım Turizm Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi’nin belediyeye hibesi, kasım ayı meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

GÜNDEM 5.11.2019 11:39:17 0
BELEDİYEYE YENİ ŞİRKET

İBRAHİM Polat tarafından kurulan GAZİBEL İnşaat Tarım Turizm Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi’nin belediyeye hibesi,  kasım ayı meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Hibe edilen şirket belediyenin üretimiyle ilgilenecek.  Belediye bünyesinde 2015 yılında kurulan Selinus İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi üzerinden ise işe alımlar ve işçi çalıştırma devam edecek.

 

Gazipaşa Belediyesi'nin kasım ayı meclisi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yönettiği oturuma CHP’li Durmuş Ali Toker, Barış Sarıtaş ve İYİ Partili Mehmet Yılmaz mazeret bildirerek katılmadı.  Meclis oturumunda İbrahim Polat’ın kurucusu olduğu şirketin şartsız, koşulsuz belediyeye hibesi ile ilgili talebi gündeme geldi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yılmaz, “GAZİBEL İnşaat Tarım Turizm Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi’nin Ticaret Sicil Gazetesi’nden sözleşmesi, 16 Ekim 2019 tarihinde yayımlandı. Şirketin herhangi bir borcu, alacağı yok. Bizim bilgimiz dâhinde kuruldu. Mevcut şirket üzerinden hem personel hem de parke fabrikası yürütülüyor.  Beton santrali kuracağız. Bu da bunun üzerinden gidecek gibi görünüyor. Fakat bu şirketin bir takım sıkıntıları var. Biz istiyoruz ki, kuracağımız şirketin borcu olmasın. Her türlü ihaleye girebilsin, belediyeden iş alabilsin, dışarıdan iş yapabilsin. Dolayısıyla prim borcu olmayan, maliye borcu olmayan, bir şirketle yolumuza devam edelim istiyoruz. O amaçla bu şirketi kurmak istedik” dedi.

 

CHP ve İYİ PARTİ’DEN ONAY

 

CHP Grup Sözcüsü Ulaş Özgen,  “Herhangi bir borcu, alacağı olmayan temiz bir şirket olduğu için hukuken de dediğiniz konuda haklısınız. İhalelere girmek açısından, bir kısım işler yapabilmek açısından borçsuz bir şirket gerekiyor. CHP grubu adına bağışın kabulünü talep ediyoruz. Ayrıca, bu şirkete bir müdür atanması gerektiği kanaatindeyiz. O konuda da size yetki verilmesini talep ederiz” diye konuştu. İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Yüksel, “Gazipaşa Belediyesi’nin,  Selinus isimli bir tane şirketi var. Gazipaşa Belediyesi’nin bir takım personel alımları ve bir takım parke üretimiyle ilgili ihtiyaçları bu şirket üzerinden bugüne kadar görülmüş.  Birçok belediyenin de birden fazla iktisadi işletmesi var. Bugün yeni bir şirket oluşumuna, iktisadi işletmeye ihtiyaç duyulmuş. Bir vatandaştan, bir arkadaşımızdan devralınıyor olması,  bazı kafalarda soru işaretleri yaratıyor olabilir. Bu işin pratik yapılması anlamında yapılmış bir yöntemdir. Yeni bir şirkete ihtiyaç varsa grubumuz adına uygun görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“ESKİ ŞİRKET GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

 

AK Parti Grup Sözcüsü Şevki Çağlayan, “Selinus İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile devam etsek mümkün mü? Veya neden devam etmeyelim?” diye sordu.  Çağlayan’ın sorusunu yanıtlayan Başkan Yılmaz, “ Önceki şirketten hem belediyede çalışan, kadroya geçen personelleri gösteriyoruz. Hem ticari faaliyetimizi gösteriyoruz. Dolayısıyla, birbirine girmiş durumda. Buradaki amacımız; ticari faaliyetleri ayırmak. Şirket kar mı ediyor, zarar mı ediyor, onu göremiyoruz. Çünkü şuanda 200’e yakın personelin 150’si şirket üzerinden gösteriliyor. Biz oradan hizmet satın almış oluyoruz. Bir taraftan da belediyenin parke ihtiyaçlarını oradan karşılamış oluyoruz. Şirketin 6-7 milyon borcu var. Ödeme de yapamıyoruz” dedi. Çağlayan, “Eski şirketin tekrar gözden geçirilsin. Mümkünü varsa borcu ödensin ya da yapılandırılsın. Aynı şirket üzerinden devam etmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

“BORÇ BİZİM BORCUMUZ”

 

 Bunun üzerine Yılmaz, “Biz eski şirketin borçlarını ödemeyeceğiz demiyoruz. Eski şirketin makinelerini kiralayacağız ya da satın alacağız. Eski şirketin borçlarını kapatabilmek için üretim yapmamız gerekiyor. Şuanda üretim yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı durumda. Yeni şirket para kazandıkça eski şirkete borçlarını ödeyecek.  Borç yine bizim borcumuz. Personel yine eski şirket üzerinden devam edecek. Üretimi yeni şirket üzerinden yapalım ki,  kime ne borcumuz var bilelim istiyoruz. Herhangi bir sigorta prim borcu, maliye borcu kalmasın istiyoruz. İki şirketin de müdürü aynı olacak. İleride bakarsın işler büyür. Belediye başkanına şirket müdürü ataması ve maaşını belirlemesi konusunda yetki verilmesini de sizlerden istiyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, GAZİBEL şirketinin belediyeye hibesi ile belediye başkanına şirket müdürü ataması ve maaşını belirlemesi konusunu meclis üyelerinin oylarına sundu. CHP ve İYİ Parti’nin kabul, MHP ve Ak Parti’nin hayır oylarıyla gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.