“TARAF TUTMAM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Gazisan İnşaat Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi kongresinde divan başkanlığına seçilen Mehmet Durusoy, kendisini eleştiren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sönmez’e cevap verdi.

GÜNDEM 5.11.2019 11:38:21 0
“TARAF TUTMAM SÖZ KONUSU DEĞİL”

GAZİSAN İnşaat Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi kongresinde yaşananlar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Kongrede mevcut başkan Hüseyin Efe ile yarışan Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sönmez,  Kongrede divan başkanlığına seçilen Mehmet Durusoy’un taraf tuttuğunu iddia etmişti. Sönmez’in açıklamalarını büyük bir üzüntüyle okuduğunu dile getiren Mehmet Durusoy, “Taraf tutmam söz konusu değil” diyerek Sönmez’in açıklamalarını eleştirdi.

 

“KARAR OY ÇOKLUĞU İLE ALANDI”

 

Kongrede yaşanan her şeyin toplantı tutanağında yer aldığını ifade eden Durusoy, “Ben böyle bir seçimde taraf tutmuş olsam suç işlemiş olurum. Kongrede, taraf tutmam söz konusu değil. Yapılan konuşmaların ardından, seçim gündemine geçildi. Seçimin açık veya kapalı yapılması genel kurula sunuldu. Yapılan oylamada 75 kişi açık yapılamasını, 63 kişi ise kapalı yapılmasını istedi. Yaptığımız oylama sonunda seçimin açık şekilde yapılması oy çokluğu ile kararlaştırıldı” dedi.

 

“TEESSÜF EDERİM”

 

Kendisine yöneltilen eleştirileri kabul etmediğini belirten Durusoy, “Seçimin açık oylama ile yapılması oylama sonucunda kesinlik kazandı. Her iki tarafında önerilerini oylamaya sunduk. Oylamada, seçimin kapalı yapılması çıksaydı ve biz açık yapılacak deseydik o zaman taraf tutmuş olurdum. Ama biz her şeyi bu işin kitabına göre yaptık. Şahsımla ilgili asılsız açıklamada bulunan Mevlüt Sönmez kardeşime teessüf ederim” şeklinde konuştu.