Tarih: 02.11.2019 12:18

MUHTEŞEM SERGİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu,  ünlü sanatçıların yaptıkları eserlerin sergilenmesiyle sona erdi. Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu’na resim, müzik, karikatür, heykel ve vitray alanında 9 ülkeden 31 sanatçı katıldı.  Sempozyum boyunca yaklaşık 70 esere imza attan ünlü sanatçıların eserleri,  Belediye Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı.  Dün saat 14.00’da başlayan sergi açılışına Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, Sempozyum Küratörleri Arif Albayrak, Keziban Ertuğrul Yıldırım, Filistin, Hindistan, KKTC, Kosova, Arnavutluk, Gürcistan, Azerbaycan ve Suriye'den 31 sanatçılar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

Serginin açılışında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selçuk Özdemir,”4’üncü Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumunun bugün sergi günü. Yaklaşık 1 haftadır sanatçılarımızı Gazipaşa’da ağırladık. Hepsi bizim için çok değerliler. Yaklaşık 70 adet resim yaptılar. Bu resimler bugün sergilenecek. İnşallah beğenirsiniz” dedi.

 

“GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”

 

Güzel bir etkinliğe imza attıklarını söyleyen sempozyum Küratörü Keziban Ertuğrul Yıldırım, “Güzel bir etkinliğe imza attık. Uluslararası boyutta bir etkinlik gerçekleştirdik. Dünyanın çeşitli yerlerinden kültürel bir etkileşimle yaptık bu çalışmaları. Amacımız Gazipaşa'yı tanıtmaktı. Sanırım güzel bir şekilde başlangıcımızı yaptık. Bize kapılarını açan Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz'a, bize yardımlarını esirgemeyen Selçuk Özdemir'e, Kemal Tufan'a, sanatçı arkadaşlarımıza ve sanatseverlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

TARİH YAZACAK

 

Hayal edilenlerin gerçekleştiğini söyleyen Küratör Arif Albayrak, 'Bir haftalık bir süredir birlikteyiz. Hem Gazipaşa'yı, tarihsel dokusunu, insanların sevgisini, bölgenin zenginliğini yaşadık birlikte. Yarın ayrılıyoruz, arkada güzel dostluklar ve güzel eserler bırakıyoruz. Ben inanıyorum ki,  başkan ve ekibi bu değerli eserleri en iyi şekilde değerlendirecektir. Bu eserler güzel bir Çağdaş Sanat Galerisi'nin ilk adımları olabilir. Belki bizi eleştirenler de olmuştur, saygı duyuyoruz. İnanın ki bu olayı tarih bir şekilde yazacaktır. Katkı koyanları da koymayanları da yazacaktır ' dedi.

 

ESERLER SERGİLENECEK

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, 'Biliyorsunuz 7 ay önce yapılan seçimlerde göreve geldik. Kültür Merkezi'ne geldiğimiz zaman tavanlar damlıyordu, ortada kovalar vardı. Gazipaşa'mızda önce kültür salonumuz olsun istedik. İlk icraatlarımdan birisi bir an önce bu akıntının giderilip,  binanın elden geçirilmesi olmuştu. Şu anda bu çalışmalar devam ediyor. Bana ‘Geçen yıllarda bir kültür- sanat etkinliği yapıyorduk devam ettirelim mi? ‘dedikleri zaman memnuniyetle kabul ettim. Kültürün, sanatın siyaseti olmaz. Değişik ülkelerden ressamların,  sanatçıların davet edilmesi gerektiği söylendi. Memnuniyetle katkı sağlayacağımızı söyledim. Hem ilçemizin tanıtımı hem de Gazipaşalıların kültürel alanda kendilerini geliştirmeleri açısından yararlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İnşallah ileride bu eserleri sergileyeceğimiz bir müze oluşturacağız. Geçen yıllarda yapılan ve bu sene yapılan eserlerin hepsi elimizde. En azından yeni bir bina yapılana kadar Kültür Merkezi'nin bu dış kısmında eserlerin sergilenmesini istiyorum. Belirli aralıklarla resimlerin değiştirilmesini isteyeceğim. Etkinliğimize katılan sanatçılarımıza, belediye çalışanı arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun' dedi.

 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, sergi gezildi. Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, sempozyuma katılan sanatçılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —