TUNCER: EGEMENLİK MİLLETİNDİR

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, saltanatın kaldırılışının 97. yılı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

GÜNCEL 2.11.2019 12:13:14 0
TUNCER: EGEMENLİK MİLLETİNDİR

ADD Şube Başkanı Tuncer, açıklamasında, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bundan 97 yıl önce saltanat kaldırılarak, kula kulluk döneminin sona erdi. Egemenlik saraydan alınıp millete verildi” dedi.

 

“EGEMENLİK SARAYA BIRAKILMAYACAK”

 

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna vurgu yapan Başkan Tuncer, “Laik Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolda 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılmasının önemi büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliği 1 Kasım 1922’de bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tescil edilmiştir. Büyük Atatürk’ün Nutuk’ta belirttiği gibi “Egemenliğin millete ait olduğu ve milletin kendi kaderine sahip olmak istediği yeni bir sistemde saltanattan söz edilmesi zaten mümkün ve kabul edilebilir değildir.”

 

Saltanatın kaldırılmasından 97 yıl sonra yine saltanat heveslilerinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak, Türk milleti “egemenliği saraydan almıştır ve saraya bırakmayacaktır” Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk milletine söz vermiştir. Bu duruşumuzdan asla ödün vermeyeceğiz. 01 Kasım 1928 Harf Devrimi Cumhuriyet Devrimi’nin karakteri açısından önemlidir. “Harf Devrimi Türk milletini köklerinden kopardığı” safsatası üzerinden yapılan saldırıların bilimsel ve tarihsel dayanağı olmadığı kesindir. Yeni Osmanlıcılık hayalleri ile ülkemizin sürüklendiği Orta Doğu bataklığının farkındayız. Bir Orta Doğu devleti olmamak için Cumhuriyet Devrimine tümüyle sahip çıkmak zorundayız. Harf Devrimi bu yönüyle Cumhuriyet Devrimlerinin en fark yaratanıdır. Büyük Atatürk’ün yaratıcısı olduğu Cumhuriyet Devrimlerini ve bütün kazanımlarını sonsuza kadar koruyacağız ve yaşatacağız” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27