MEYDAN RENKLENDİ

Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu kapsamında meydanda serbest resim etkinliği düzenledi. Çocuklar ünlü sanatçılarla birlikte resim yaparken renkli görüntüler oluştu.

GÜNCEL 1.11.2019 12:13:36 0
MEYDAN RENKLENDİ

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu devam ediyor. Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu kapsamında ünlü ressamlarla öğrenciler Cumhuriyet Meydanı’nda resim yaptı.  Belediyenin meydanda düzenlediği serbest resim etkinliğine katılan ressamlar, öğrencilerle yakından ilgilendi, resim yapmalarına yardımcı oldu. Meydanda resim öğrenciler oldukça eğlenceli dakikalar geçirdi. Minik öğrencilerin tuval üzerine yaptığı el izi boyaması, renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, meydanda yapılan serbest resim etkinliğini ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendi. Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu'nun Küratörü Keziban Ertuğrul Yıldırım, Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu dolayısıyla 9 ülkeden 31 sanatçının Gazipaşa’da bulunduğunu söyledi. Gazipaşa’da yaklaşık 9 gündür hem resim yapıp hem de çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Yıldırım,  “Bugün öğrencilerle iç içe bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerin ilgisi çok iyi.  Birlikte resim yapıp oldukça eğlenceli vakit geçirdik” dedi.

 

“ÇOCUKLAR EĞLENDİ”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu yaklaşık 1 haftadır devam ediyor. 9 ülkeden 31 sanatçı ilçemizin değişik yerlerinde resimler yaptı. Gazipaşa Öğretmenevi’nde bulunan atölyede hem çalışmalarını sürdürdüler, hem de okullardan gelen öğrencileri ağırladılar. Gazipaşa’ya mümkün olduğunca sanatçıları, sanatı sevenleri çekmek istiyoruz. Çocuklarımız görsün, tanışsın istiyorum. Belediyenin bir kültürel etkinliği olsun, bir katkımız olsun istiyorum. Gördüğüm kadarıyla faydalı oluyor. Çocukların eğlencesini, sevincini gördükçe mutlu oluyorum. Bu tür faaliyetleri daha çok yapacağız” diye konuştu.

 

4’üncü Gazipaşa Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu bugün saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçıların yaptıkları eserlerin sergilenmesiyle sona erecek.