AKALAN 'YARATICI DRAMAYLA' ÖĞRENİYOR

Gazipaşa’nın en önemli okulları arasında yer alan, bir birinden farklı projeleri ve uygulamalarıyla eğitimde ilkleri gerçekleştiren Akalan İlk ve Ortaokulu; idareci, öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte bir ilke imza attı.

GÜNDEM 31.10.2019 11:34:45 0
AKALAN

GAZİPAŞA’DA, eğitim ve öğretimde örnek alınacak okullar arasında gösterilen Akalan İlk ve Ortaokulu, Avrupa ülkeleriyle iletişim ve işbirliği fırsatı sunarak proje yapmalarına imkan sağlayan eTwinning platformu tarafından hayata geçirilen “Yaratıcı Drama Yoluyla Öğrenme” projesini uyguluyor. Okul yönetimi proje ile öğrencilerin; dinleme, dikkat, algılama, konuşma, bedenini kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

PROJEYE AVRUPALI OKULLAR DA KATILDI

 

Uygulanan proje hakkında bilgi veren Okul Psikolojik Danışmanı ve Dram Eğitmeni Özkan Uçak, “Avrupa’da farklı ülkelerden binlerce öğretmen ve öğrenciyi buluşturan eTwinning platformu; bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak okul işbirliğini teşvik etmektedir. Bu yıl “Learning Through Creative Drama” yani “Yaratıcı Drama Yoluyla Öğrenme” konulu projesi ve 2019 çağrı yılında kabul edilen Esenler Kazım Karabekir İlkokulu’nun hem yurt içindeki okullarla hem de yurt dışındaki okullarla proje ortaklığı kurmuştur. Akalan Ortaokulu olarak bu projeye destek veren ortaklardan birisi olmaktan gurur duyuyoruz. Projenin Avrupa ayağında Portekiz, Bulgaristan ve Romanya’dan okullar katılmaktadır” dedi.

 

“PROJENİN YAYGINLAŞMASI GEREKİYOR”

 

Dramanın öğrencilerin sosyal becerilerine, kişiler arası ilişkilerine ve duygularını tanımasına yönelik doğaçlamalardan oluştuğunu belirten Okul Psikolojik Danışmanı ve Dram Eğitmeni Özkan Uçak, öğrencilerin birlikte hareket etme, dikkat, özgüven, kendini ifade etme ve benzeri konularda oyunlar ve etkinlikler yaptığını belirtti. Özellikle eğitimde yaratıcı dramanın kullanılmasının son yıllarda giderek arttığını ve Milli Eğitim Bakanlığının genel politikaları arasına girdiğini belirten Özkan Uçak, öğrencilerin kendi hayal dünyalarını keşfe çıktığı ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirdiği bu tarz etkinliklerin okullarda daha fazla yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.