CUMHURİYET SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ

Gazipaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı ve Cumhuriyet söyleşisi gerçekleştirildi.

GÜNCEL 31.10.2019 11:31:21 0
CUMHURİYET SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ

GAZİPAŞA’DA 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü kutlamaları çelenk koyma ve resmi programın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi’nin düzenlediği fener alayı ve Gazipaşa Belediyesi’nin organize ettiği  ‘Cumhuriyet’ söyleşisiyle sona erdi.   ADD Gazipaşa Şubesi tarafından organize edilen fener alayı yürüyüşü her zamanki gibi hal yolu üzerindeki Yayla Market önünden başladı. Yürüyüşü için toplanan kalabalık grup, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları, atam izindeyiz yazılı pankartlar ve meşalelerle, marşlar okuyarak şehir merkezine yürüdü.  Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

 

SÖYLEŞİYE YOĞUN İLGİ

 

Fener alayının ardından Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan  ‘Cumhuriyet’ söyleşisine Eğitimci Yazar Pakize Türkoğlu, Emekli Öğretmen Hasibe Yıldırım, Emekli Öğretmen Tayyar Ünal konuşmacı olarak katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz bir konuşma yaptı.  Cumhuriyetin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünün gurur ve coşkuyla kutlandığını söyleyen Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Cumhuriyet, Türk halkının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan 29 Ekimleri her yıl tüm Gazipaşa’da ve tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz” dedi.

 

“YAŞASIN CUMHURİYET”

 

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ordusu sayesindedir. Eğer onlar olmasaydı bu ülke de olmazdı. Şehitlerimize, gazilerimize ve Gazi Mustafa Kemal’e her şeyimizi borçluyuz. Bu vesileyle, ’Ya istiklal ya ölüm’ deyip destan yazan Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sevgiyle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.”

 

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından sırayla söz hakkı alan alarak belirli konuları dile getiren konuşmacılar, söyleşinin ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Söyleşinin sonunda Başkan Yılmaz, Eğitimci Yazar Pakize Türkoğlu’na, Emekli Öğretmen Hasibe Yıldırım’a, Emekli Öğretmen Tayyar Ünal’a plaket ve çiçek verdi.

 

Fener alayı ve Cumhuriyet söyleşisine;  Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP ilçe Başkanı Ömer Güven, ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27