Tarih: 31.10.2019 11:27

FİNAL’DE RENKLİ ETKİNLİK

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Gazipaşa Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu, düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Sanat Sempozyumu’na katılan sanatçılar, Özel Gazipaşa Final Akademi Anadolu Lisesi öğrencileri bir araya gelerek çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Final Lisesi’nde yapılan etkinliğe Kültür ve Sosyal işleri Müdürü Selçuk Özdemir, Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu Küratörleri Keziban Ertuğrul Yıldırım ile Dr. Arif Albayrak, saçtılar, Özel Gazipaşa Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü Şah İsmail Aydoğdu ve öğrenciler katıldı.

 

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

 

Final Akademi Anadolu Lisesi’nde yapılan etkinlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sanatçısı İpek Denizli tarafından öğrencilere sanatsal gösterimler yapıldı. Öğrenci ve öğretmenlerinde dahil olduğu ekinlikte, neşeli anlar yaşandı. Özellikle müzik ve resim arasındaki ilişkiyi anlatan etkinlikte, ritim ile hareketin resim üzerindeki etkisini anlatan oyunlar oynandı. Yapılan etkiliğin ardından Gazipaşa Belediyesi’ne teşekkür eden Sanatçı İpek Denizli, öğrencilere 'hayallerinizin ardından koşun' önerinde bulundu.

 

“ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLUYUZ”

 

Sanat Sempozyumu Küratörü Keziban Ertuğrul Yıldırım da öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sanat sempozyumuyla, öğrencilerin resim sanatıyla ilgili daha önce duymadıkları terimleri öğrendiklerine değinen Yıldırım, “Sempozyumunun bir özelliği de bu. Öğrencilerimiz, düzenlenen sempozyumla hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor” dedi.

 

MÜDÜR AYDOĞDU’DAN TEŞEKKÜR

 

Okullarında yapılan etkinlikle, öğrencilerin sanatsal anlamda farklı bir deneyim yaşadığına dikkat çeken Özel Gazipaşa Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü Şah İsmail Aydoğdu, “Etkinliğin yapılmasına emeği olan Gazipaşa Belediyesi’ne, Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü’ne, sanat sempozyumuna katılan tüm sanatçılarımıza Final Lisesi olarak teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Final Lisesi’nde yapılan etkinliğe, Türkiye, Azerbaycan, Kıbrıs, Arnavutluk ve Filistin’den gelen sanatçılar katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —