96 YILLIK COŞKU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü coşkuyla kutladık.

GÜNDEM 30.10.2019 12:39:33 0
96 YILLIK COŞKU

GAZİPAŞA'DA 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96’ncı yıldönümü kutlamaları Kaymakam Cemil Öztürk’ün makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törene; Kaymakam Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Esra Aksoy, kamu kurum çalışanları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Öztürk ve Belediye Başkanı Yılmaz,  halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

 

GURUR VE COŞKUYLA

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Cemil Öztürk, tüm halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. “Cumhuriyet’in ilanının 96’ncı yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyoruz” diyen Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, “ Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik, ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlamıştır” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

 

Üzerinde bulunduğumuz coğrafyanın tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olduğunu kaydeden Kaymakam Öztürk, “Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisin birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır” diye konuştu.

 

Kaymakam Cemil Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimizin 96’ncı kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin 96’ncı kuruluş yıldönümü kutlu olsun.”

 

GÖSTERİLER SUNULDU

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunarak, halk oyunları gösterileri sunuldu. Ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Kutlamalar tören geçişinin ardından sona erdi.