ANTALYA Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan Gıda Güvenilirliği, Hijyeni ve Bilinçli Tüketici eğitimleri devam ediyor. Antalya merkez ve 19 ilçede devam eden eğitimlerde hedef yılsonunda 100 bin öğrenciye ulaşmak. Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere gıda güvenliği bilincini aşılamak amacıyla verilen eğitimler Gazipaşa’daki okullarda da tüm hızıyla devam ediyor. Projenin başladığı tarihten itibaren Gazipaşa’da bin 953 öğrenciye gıda güvenilirliği, hijyeni ve bilinçli tüketici konularında eğitimler verildi. Hedef yılsonuna kadar Gazipaşa’da 2 bin 500 öğrenciye eğitim vermek.
HEDEF 2 BİN 500 ÖĞRENCİ
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, gıda güvenliğini sağlamanın birinci koşulunun eğitimden geçtiğini ifade edildi. Antalya'da 19 ilçede başlatılan eğitim hamlesiyle yüzlerce okulda binlerce öğrenciye gıda güvenliği, hijyen, etiket okuma alışkanlığı ve bilinçli tüketici olmayı anlatan eğitimler verildiği belirtildi. Yılsonuna kadar Gazipaşa’da 2 bin 500, Antalya genelinde ise 100 bin öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.