LGS TARİHİ AÇIKLANDI

Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği “Liseye Geçiş Sınavı” tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. İyi bir lise hayali kuran milyonlarca 8.sınıf öğrencisi 7 Haziran 2020’de sınava girecek.

GÜNDEM 26.10.2019 09:39:47 0
LGS TARİHİ AÇIKLANDI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) tarihini açıkladı. MEB, sınavın 7 Haziran 2020 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.

 

SINAV İKİ OTURUMDA YAPILACAK

 

Konuyla ilgili bilgi veren Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, “Sınavımız, 7 Haziran 2020’de iki oturum olarak düzenlenecek. Sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik olmayacak. 8’inci sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu LGS sınavında çoktan seçmeli 90 soru yer alacak. İki bölümden oluşan LGS’nin birinci bölümünde 50 soruluk sözel soruları yer alacak. Birinci bölüm için 75 dakika süre tanınacak. İkinci bölümde ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve adaylara 80 dakikalık süre tanınacak” dedi.

 

“EĞİTİMDE MARKAYIZ”

 

Gazipaşa’nın eğitimde marka olan bir ilçe olduğunu söyleyen Müdür Aktaş,  LGS’de geçmiş yıllarda yakalanan başarıları daha da yukarılara çıkartacağını belirterek, “İlçemiz eğitimde kendisini kanıtlamış durumda. Hem Türkiye hem de Antalya’da derece yapmış öğrencilere sahibiz. Bu yılda bu başarıları tekrarlayacağımıza hatta, başarı çıtasını daha da yukarılara çıkartacağımızı düşünüyorum. Bu konu da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz elinden gelinin fazlasını yapacağına inanıyoruz. Eğitimdeki başarımızı bu yıl da devam edecek” şeklinde konuştu.