Tarih: 25.10.2019 10:44

GAZİPAŞA SANATÇILARI AĞIRLAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan ‘Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu’ yarın başlayacak.  Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde gerçekleşecek sempozyuma Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Filistin, Hindistan, Kosova, Arnavutluk Gürcistan, Azerbaycan, Suriye’den toplam 31 sanatçı katılacak. Dünyanın farklı yerlerinden gelecek birbirinden değerli sanatçılar,  sempozyum boyunca yeni eserlere imza atacak.  Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu’nun Küratörlüğü Keziban Ertuğrul Yıldırım ve Dr. Arif Albayrak’ın yapacak. Etkinlik süresince,  Gazipaşa Öğretmenevi’nde düzenlenecek olan resim atölyesi sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

 

DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULACAK

 

Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selçuk Özdemir, bu sempozyumla yeni dostluk köprüleri kurulacağını belirterek, “Sanatla dostluk bağları daha da güçlenecek ve birbirinden kopmaz bir bağla daha kuvvetli bir şekilde ülkeler arası dostluk tohumları ekilecek. 4. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu’na katılacak olan sanatçıların her biri alanında usta ve ülkelerini dünyada tanıtan birbirinden değerli kültür elçileri. Resim, müzik, karikatür, heykel, vitray ve sanatın birçok alanında başarılı olan usta isimler,  güzel bir sanat harmonisi ile Gazipaşa’ya katkı sağlayacaklar” dedi.

 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER OLACAK

 

Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu süresince çeşitli etkinliklere imza atılacağını söyleyen Özdemir, “Bütün sanatseverler, 26 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Gazipaşa Öğretmenevi’nde düzenlenecek olan resim atölyesini ziyaret edebilir. İsteyeler ünlü ressamlarla birlikte resim yapabilecek. Ayrıca 31 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklarla resim yapma etkinliğimiz olacak. 1 Kasım Cuma günü ise yapılan eserler sergilenecek. Sempozyum kapsamında okullar ziyaret edilerek söyleşi ve konferanslar düzenlenecek” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —