KREDİ FAİZİNE YENİ DÜZENLEME

TESKOMB ve Halk Bankası, 14-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Manavgat’ta gerçekleştirilen toplantıyı değerlendirdi. İki kurum arasında yapılan değerlendirmede kredi kefalet kooperatifleri aracılığı ile kullanılan tüm kredilerde banka kom

GÜNDEM 24.10.2019 12:32:19 0
KREDİ FAİZİNE YENİ DÜZENLEME

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, Halk Bankasından kullandırılan kooperatif kredilerinde yıllık yüzde 2 olan banka komisyonunun 100 bin TL'ye kadar yüzde 0, 100 bin TL üzerindeki tutarlar için ise yüzde 1 faiz uygulanacağını müjdelemişti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Manavgat’ta yapılan toplantıda gündeme gelen konu, TESKOMB ve Halk Bankası arasında yeniden görüşüldü. İki kurum arasında yapılan görüşmede, gerek borcu bulunan esnafların gerekse yeni kredi çekecek esnafların durumları göz önünde bulundurularak tüm kredilerde banka komisyon oranı yüzde 0,5 olarak belirlendi.

 

TÜM KREDİLERDE FAİZ ORANI YÜZDE 0,5 OLDU

 

Yaşanan gelişmeyle ilgili bilgi veren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, “14-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Manavgat’ta gerçekleştirdiğimiz 'Başkanlar Semineri ve İstişare Toplantısı'nda, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan tarafından Türkiye Halk Bankası kaynaklarından kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan kredilerin azami vadelerinin 4 yıldan 5 yıla çıkarılacağı, 1 ve 3 aylık olan kredi geri ödeme dönemlerinin yanına 6 aylık ödeme döneminin de getirileceği konuşulmuştu. Ayrıca yüzde 2 oranında alınan banka komisyonun 100 bin TL’ye kadar olan kredilerde yüzde 0, 100 bin TL’nin üzerinde ki kredilerde ise yüzde 1 verilmişti. Konuyla ilgili merkez birliğimiz ve Halk Bankası arasında yapılan değerlendirmelerde gerek riski bulunan ortaklarımın gerekse yeni kredi kullanacak ortaklarımızın durumları göz önünde bulundurularak, banka komisyon oranının tüm kredilerde yüzde 0,5 (binde 5) uygulanmasının esnaf ve sanatkarlarımızın lehine olacağı hesaplanmış ve bu şekilde uygulanmasına karar verilmiştir. Özetlemek gerekirse, Halk Bankası'ndan yeni kredi kullanacak olanlar için kooperatif kredilerinde yıllık binde 20 olan banka komisyonu binde 5'e düşürüldü. Bu da yüzde 1.5 indirim demek. Esnaf ve sanatkarın desteklenmesi için yapılan bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

UYGULAMA DÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

 

Alınan kararların dün itibaren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde uygulanmaya başladığını söyleyen Şahin, “Merkez birliğimiz ve Halk Bankası’nın aldığı karara göre 23.10.2019 tarihi itibariyle kooperatifimiz kefaletiyle kullandırılan kredilerin azami vadesi 5 yıl, kredi, ödeme dönemleri 1-3-6 aylık olarak ve banka komisyon oranı tüm krediler yüzde 0.5 olarak uygulanacaktır. Alınan kararda emeği olan, kooperatifimize ve esnaflarımıza plasman sağlayan Halk Bankası Genel Müdürlüğüne, devletimize, bakanlığımıza ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdül Kadir Akgül’e tüm esnaflarımız adına teşekkür ederim. Alınan kararın tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27