Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde üreticilere başta muz olmak üzere mango, pitaya, passifflora, guava, litchi, longan ve avokado gibi tropik meyve yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi. Antalya’da yapılan eğitimlere vatan
GAZİPAŞA’DA ve çevre ilçelerde son yıllarda üretim alanı giderek genişleyen tropikal meyveler üreticiler başta olmak üzere girişimcilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Akdeniz Bölgesi ve ülke genelinde tanınırlığı artan mango, pitaya, passifflora, guava, litchi, longan ve avokado gibi tropik meyve yetiştiriciliği konusunda Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde üreticilere eğitim verildi. Verilen eğitimlere Gazipaşa’dan 2 danışman ve 1 ziraat mühendisi katıldı.
90 KİŞİYE EĞİTİM SERTİFİKASI VERİLDİ
Konuyla ilgili il müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde 90 kişiye başta muz olmak üzere Mango, Pitaya, Passifflora, Guava, Litchi, Longan ve avokado gibi tropik meyvelerin yetiştiriciliği anlatıldı. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak eğitim faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyoruz. Antalya ilimiz bilindiği üzere uygun iklim koşulları ve verimli ovaları sayesinde geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Tarımda yaşanan gelişmeler ile artan rekabet üreticileri katma değeri yüksek ürünlere yönelmeye zorlamış ve bu değişime ayak uydurabilen üreticiler sektörde tutunmayı başarmışlardır. İl müdürlüğü olarak üreticilerimizin bu değişime ayak uydurabilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu amaçla eğitim eğitimlerimize tropik meyve yetiştiriciliğini de ekledik. Bu eğitimler sayesinde ve bakanlığımızın da destekleri ile Antalya ilimizde kata değeri yüksek olan tropik meyve üretimini artırmayı hedefliyoruz. İl Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz “Tropik Meyve Yetiştiriciliği” eğitimi ile ilk olarak Tropik Meyve Yetiştiriciliği ve Türkiye’deki Durumunu hakkında kursiyerlerimizi bilgilendirdik. Gün boyu süren eğitimde Uzman eğiticiler tarafından Mango, Pitaya, Passifflora, Guava, Litchi, Longan, Avokado ve Muz gibi tropik meyvelerin iklim istekleri, yetişme koşulları, hastalık, zararlı ve mücadele yöntemleri anlatıldı. Program gün sonunda kursiyerlere sertifika verilmesi ile son buldu” denildi.