GAZİOĞLU’NDAN FESTİVAL ÇIKIŞI

Gazipaşa’nın tanınmış simalarından öğretmen Mustafa Gazioğlu, sosyal medya hesabından yapılacak festivalle ilgili eleştirilerde bulundu.

GÜNCEL 18.10.2019 11:48:21 0
GAZİOĞLU’NDAN FESTİVAL ÇIKIŞI

GAZİPAŞA’NIN tanınmış simalarından öğretmen Mustafa Gazioğlu, 21-22 Ekim tarihlerinde bu yıl 10’ucusu düzenlenecek Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’yle ilgili beklenmedik bir çıkış yaptı. Çekirdeksiz Nar Festivali’ne tropikal meyveleri ekleyen Gazipaşa Belediyesi’ni eleştiren Gazioğlu, festivalde stant açacak tropikal meyve üreticilerine seslendi.

 

'10 DEĞİL11'

 

Sosyal medya hesabından yapılacak festivalle ilgili eleştirilerde bulunan Mustafa Gazioğlu, bu yıl düzenlenecek festivalin 10 değil 11’inci olduğunu savundu. Gazioğlu, “Aslında bu 11. Festival. 2013 yılında belediye Çekirdeksiz Nar Festivali yapmayınca biz devreye girdik. Doğanca ve komşu köylerin desteği ve ilçe kaymakamımız Sayın Muhittin Pamuk'un katılımı ile çok güzel bir çekirdeksiz nar şenliği yaptık. Şenliğe gelen herkese sınırsız nar ve yemek ikram ettik. Hatta misafirleri bir kaç tane de nar hediye ederek uğurlardık” dedi.

 

“TEPEDEN BODOSLAMA DALMAK OLMAZ”

 

Çekirdeksiz Nar Festivali’ne tropikal meyvelerin eklenmesini fırsatçılık olan yorumlayan Gazioğlu, “Bu seneki festivale tropikal meyveler de dahil edilmiş. Bu kimin fikri bilmiyorum ama benim pek içime sinmedi.mBu biraz; hazırcılık veya fırsatçılık gibi olmuş. 11 senedir tanıtmaya çalıştığımız Gazipaşa'nın tek patentli meyvesi çekirdeksiz nar ve yerleştirmeye çalıştığımız festival kültürünün içine öyle tepeden bodoslama dalmak olmaz” dedi.

 

“HER ŞEYE RAĞMEN DESTEK VERMEK GEREK”

 

Yaptığı açıklamada festivalde stant açacak tropikal meyve üreticilerine de seslenen Gazioğlu, tropikal meyve stantlarını ziyaret eden vatandaşların meyveleri ücretsiz tatması gerektiğini savundu. Gazioğlu, “Her şeye rağmen bu tür organizasyon ve faaliyetlerin desteklenmesi ve devamından yanayım. Şehirler; ortak kullanım alanları, doğal güzellikleri, kültür ve sanat eserleri ve kendine özgü etkinlikleri ile bilinir ve tanınır. Burada özellikle tropikal meyve üreticilerinden bir ricam var; madem ilk defa böylesi bir festivale dahil edildiniz, sadece protokol üyelerine değil, standınızı ziyaret eden herkese bu ürünlerden ücretsiz tattırın. Değilse bu işe sadece reklam ve kar amaçlı katılmış olursunuz. Bu da sizi sevimsiz (antipatik) misafir durumuna düşürür” ifadelerini kullandı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27