HEM’DE KURSLAR DOLUDİZGİN

Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi(HEM) açtığı kurslar ile birçok konuda eğitim vermeye devam ediyor. Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi, 7'den 77'ye tüm vatandaşların iş ve okuldan kalan zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri, sanatsal

EĞİTİM 18.10.2019 11:47:05 0
HEM’DE KURSLAR DOLUDİZGİN

GAZİPAŞA Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bu yıl da lise mezunlarına yönelik ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu açıldı. Merkez Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 90 öğrencinin katılımıyla kurslar devam ediyor.  2015 yılından bu yana mezun olan ve üniversite sınavına gireceklerin tamamına verilen kurslarda her geçen yıl başarı çıtası da yükseliyor. Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürbüz Kır, geçtiğimiz yıl kurslara katılan öğrencilerin birçoğunun üniversiteye yerleştiğini söyledi.

 

MAHALLELERDE KURSLAR BAŞLADI

 

Gazipaşa merkez ve kırsalda kurs açmak için yeterli sayı olan 12’nin bulunması durumunda istenilen kursları açabileceklerini kaydeden Müdür Kır, bazı mahallelerde kursların başladığını bazılarında ise planlama aşamasında olduğunu kaydetti. Kâhyalar, Macar, Çalıpınar mahallelerinde kursların açıldığını belirten Müdür Kır, “Merkez kurslarımız Eylül ayında başlamıştı. Mahallelerimiz de ise kimisi açıldı kimisi planlama aşamasında.  Kahyalar’da mutfak takımları, salon takımları ve yatak odası takımları hazırlama kursu ile cicim dokuma (kilim dokuma) kursu, Macar’da ev tekstili hazırlama ve şiş örücülüğü kursu, Çalıpınar’da salon ve mutfak takımı dikimi kurslarımız devam ediyor.  Pazarcı Mahallesi’nde yeni bir kurs merkezi düşünüyoruz. Ayşe Coşkun öğretmenimiz, kırkyama ve yatak odası hazırlama kursu verecek” dedi.

 

AŞÇI KURSLARI VAR

 

Yetişkinlere ve öğrencilere olmak üzere 2 tane halk oyunu kursu açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kır,  okuma yazma kursunun devam ettiğini söyledi. Müdür Kır, “Okuma yazma kursuna katılan 4 kursiyerimiz var.  2 kişi bile okuma-yazma öğrenmek istiyorum derse kursu açıyoruz. Gazipaşa Av. Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Rusça kursumuz, okullarda sportif ve müzikal kurslarımız sürüyor. Aşçılıkla ilgili yoğun talepler geliyor. Bununla ilgili olarak da aşçı yardımcısı kursunu açtık, bir hafta içinde de aşçı çırağı kursu başlatacağız” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27