KADIN ÇİFTÇİLER UNUTULMADI

Gazipaşa’da, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Güney Mahallesi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, kadın çiftçilerle birlikte pasta kesti.

GÜNDEM 16.10.2019 11:22:32 0
KADIN ÇİFTÇİLER UNUTULMADI

DÜNYA Kadın Çiftçiler Günü Gazipaşa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından Güney Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Gazipaşalı kadın çiftçilerle birlikte; Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik ve ilçemizde görev yapan kurum amirleri katıldı. Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla hazırlanan pasta, Gazipaşa Kaymakamın Öztürk ve kadın çiftçiler tarafından kesildi.

 

ÖZTÜRK: KADIN ÇİFTÇİLERİN BÜYÜK BİR EMEĞİ VAR

 

Yapılan etkinlikte konuşan Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Gazipaşa’nın bir tarım kenti olduğunu, kadın çiftçilerin ise Gazipaşa tarımında etkin rol oynadığına vurgu yaptı. Gazipaşa insanın çalışkan olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Gazipaşa, tarım sektöründe kendisini ispatlamış bir ilçe. Çok büyük bir alanda tarım yapılıyor. İlçemizde yürütülen tarım çalışmalarında siz kadın çiftçilerin büyük bir emeği var. Bütün kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutluyorum” dedi.

 

ÖZÇELİK: BİR KADINI EĞİTİRSENİZ BİR KUŞAĞI EĞİTİRSİNİZ

 

Kadın çiftçilerin önemine vurgu yapan Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik ise, “Sayın Kaymakamımız Cemil Öztürk’ün, Kurum Müdürlerimizin ve Ziraat odası Başkanımızın katılımı ile Dünya Çiftçi Kadınlar gününü Güney Mahallemizde Çiftçi Kadınlarımız ile kutladık. Gerek Tarım ve Orman Bakanlığımızın gerekse İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün Proje ve Yayım faaliyetlerinde hedef kitlesi öncelikle Kadınlar. Çünkü Biliyoruz ki; bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz” diye konuştu.

 

ÇELİK: KADIN ÇİFTÇİLERİMİZ HİÇBİR SORUMLULUKTAN KAÇMIYOR

 

Kadın çiftçilerin tarımsal faaliyetlerde en önemli görevleri üstlenen gizli kahramanlar olduğunu söyleyen Gazipaşa Ziraat Odası Başkan Yusuf Çelik, Türkiye’de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında kadın çiftçilerin önemli roller üstlendiğine dikkat çekti.  Kadın çiftçilerin üretim alanın ve normal hayatlarında hiçbir sorumluluktan kaçmadığını ifade eden Çelik, “Annelik içgüdüsü ve fedakârlığı ile hareket eden kadınlarımız, topraktan sofraya olmak üzere tarımın her aşamasında söz sahibi konumundadır. Çalışkan kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. Kaymakam Öztürk, yapılan etkinliğin ardından üretilen ürünler ve fideler hakkında kadın çiftçilerden ve Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinden bilgi aldı.