SANATÇI UĞUR AKIN’DAN YILMAZ’A ZİYARET

Gazipaşa’da yaşayan sanatçı Uğur Akın, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek İsimsiz Serisi katalogunun kapak resmini hediye etti.

GÜNCEL 16.10.2019 11:17:33 0
SANATÇI UĞUR AKIN’DAN YILMAZ’A ZİYARET

GAZİPAŞA Belediyesi olarak sanat ve sanatçının her zaman yanında durduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yılmaz, “ Fuar ve festivallerimizde, plastik sanatlar alanındaki sanatçılarımıza destek olduk. Sanat dünyayı güzelleştirir. Bu düşünce ile Gazipaşa ilçemizi güzel günler görmesi adına, daha yaşanabilir kılmak adına yapacağımız adımlar arasında, sanatçıları bu güzel ilçeye davet ediyoruz. On yıldan fazla süredir ilçemizde yaşayan değerli sanatçımıza Uğur Akın'a bu katalog ile destek olmaya çalıştık. Uğur Akın'ın sanatsal geleceğinde, en içten duygularımla başarılı olmasını diliyorum” dedi.

 

UĞUR AKIN KİMDİR

 

Uğur Akın, 1985 yılında Eskişehir'de doğdu. 2004 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı'nda başladı. 2005 yılının şubat ayında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Öğretmenliği Bölümü'ne yatay geçiş yaptı. Numan Arslan, Şemsettin Eder, Özgür Soğancı'nın atölyelerinde çalıştı. 2008 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak çalışmaya başladı.