KONGRE TAKVİMİ İŞLİYOR

AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı, delege seçimlerinde oy kullanacak üyelerin yer aldığı listeyi askıya çıkardı. CHP’de ise listeler, 21 Ekim Pazartesi günü askıya çıkacak.

SİYASET 15.10.2019 10:52:54 0
KONGRE TAKVİMİ İŞLİYOR

AK PARTİ ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye başladı. Gazipaşa’da ve Antalya’da büyük heyecana sahne olacak kongreler öncesi AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı, delege seçimlerinde oy kullanacak üyelerin yer aldığı listeyi askıya çıkardı. Antalya’da, 1 Ocak 2020 ile 26 Nisan 2020 tarihleri arasında ilçe kongrelerini bitirmeyi amaçlayan AK Parti’de, üye listeleri 19 Ekim’e kadar askıda kalacak. İlk olarak delege seçimleri ile başlayacak olan süreç, il ve ilçe kongreleriyle devam edecek.

 

AK PARTİ LİSTEYİ ASKIYA ÇIKARDI

 

Gazipaşa’da yaklaşık 6 bin 800 üyesi bulunan AK Parti, 12 Ekim itibariyle delege seçimlerinde oy kullanacak üyelerin yer aldığı listeyi askıya çıkardı. Kongre takviminin resmen işlemeye başladığını ifade eden Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “AK Parti’de kongre süreci 7 Ekim’de başladı ve kongre takvimi şu anda işliyor. Üye listemizi hafta sonu askıya çıkardık. Listemizi 19 Ekim Cumartesi günü askıdan indireceğiz” dedi.

 

AK PARTİ 400 DELEGE SEÇECEK

 

Kasım ayı içinde delege seçimlerine başlayacak olan AK Parti, 30 Kasım’a kadar tüm Antalya’da delege seçimlerini tamamlayacak. Gazipaşa’da yapılacak olan delege seçimlerinin tarihi ise ilerleyen günlerde netleşecek. AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı bu süreçte 53 mahalleden 400 delege seçecek. Seçilen delegeler, 1 Ocak 2020 ile 26 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak Gazipaşa kongresinde, AK Parti Gazipaşa ilçe başkanını seçecek.

 

CHP LİSTEYİ 21 EKİM’DE ASACAK

 

Kongreye hazırlanan bir diğer parti ise CHP. Hem Antalya’da hem de Gazipaşa’da büyük bir heyecana sahne olacak CHP kongrelerinde ilk olarak delege seçimleri yapılacak. CHP’de, delegeleri seçecek üye listesi ise, 21 Ekim Pazartesi günü asılacak. Üye listelerinin bugün (15 Ekim’de) yola çıkacağını belirten CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, üye listelerinin 21 Ekim tarihinde CHP İlçe Teşkilatında askıya çıkartılacağını dile getirerek, “27 Ekim’de üye çizelgeleri askıdan indirilecek ve itiraz süreci başlayacak. İlçe ve il, itirazları değerlendirdikten sonra 8 Kasım’da ilçe kongresi delege seçimleri başlayacak. 1 Aralık Pazar günü ilçe kongresi delege seçimleri sona erecek. 14 Aralık’ta ise ilçe kongreleri yapılmaya başlanacak” şeklinde konuştu.