SU SORUNU MECLİSE TAŞINDI

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Zeytinada ve Güney mahallelerinde yaşanan sulama suyu sorununu TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi sunan Özer, Zeytinada ve Güney mahallelerinde yaşanan sorunu

GÜNDEM 11.10.2019 10:11:44 0
SU SORUNU MECLİSE TAŞINDI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Antalya Milletvekili Aydın Özer, Zeytinada ve Güney mahallelerinde muz üretimi yapan üreticilerin umudu oldu. Geçtiğimiz haftalarda Gazipaşa’ya gelen Özer, Zeytinada ve Güney mahallelerinde yaşanan sulama suyu sorunuyla ilgili mahalle muhtarlarından ve üreticilerden bilgi aldı. Yaptığı mahalle toplantılarında çiftçilerin sorunlarını not alan CHP’li Özer, her iki mahallede yaşanan su sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirdi. Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Zeytinada ve Güney mahallelerinde yaşanan su sorunuyla ilgili soru önergesi verdi.

 

“ÜRETİCİNİN KUYUSUNDA SU KALMADI”

 

Yaşanan sorunlarla ilgili bilgi veren CHP Antalya Milletvekili Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Türkiye'nin muz ihtiyacının 5’te birini karşılayan Antalya ili Gazipaşa ilçesi Zeytinada ve Güneyköy mahalleleri susuzluk nedeniyle muz üretimini durdurma aşamasına gelmiştir. Deniz yamacında 17 kilometrelik uzunluğa sahip olan Zeytinada’da yıllık muz üretimi 120 bin tondan 100 bin tona düşmüştür. Bugün 600 nüfusa sahip olan köyde, üretimden vazgeçerek köyü terk eden üreticilerin sattığı muz bahçelerine de şu ana kadar 60’a yakın villa yapılmıştır. 2017 yılında açılan ancak kısa sürede kuruyan kuyuda artık su kalmamıştır” dedi.

 

“VATANDAŞ SUSUZLUK SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYOR”

 

Çiftçinin zor durumda olduğunu ifade eden Özer, “Bugün sadece birikmiş olan suyu kullanan üreticiler kuyudan elektrikli dinamolarla muz bahçelerine su pompalamak için elektrik hatlarını bile kendi imkanlarıyla çekmişlerdir. Yine kendi imkanlarıyla yaptıkları sulama havuzlarından 15 kilometreyi aşan borularla bahçelerine su taksim etmek zorunda kalan üreticiler, nisan-mayıs aylarında yeteri kadar suyun olduğunu ancak daha sonra kesildiğini ve şu an havuza akan en güçlü kaynağın serçe parmağı kalınlığında olduğunu söylemektedir. 50 yıldır su sıkıntısına kalıcı bir çözüm getirilmediğini söyleyen üreticiler, köylerine gölet yapılmasını istemektedir. Aynı şekilde Güneyköy Mahallesi’ndeki üreticiler de susuzluk sorununa acilen çözüm bulunmasını istemektedir” şeklinde konuştu.

 

İŞTE O SORULAR

 

CHP’li Aydın Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevap vermesini istediği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

1. 17 yıldır her seçim döneminde Zeytinada ve Güneyköy sakinlerine vaat edilen hatta etüt projesi bile gösterilen ama seçim sonrası türlü gerekçelerle onaylanmayan gölet yapımına ne zaman başlanacaktır?

 

2. Bakanlığınız tarafından bugüne kadar Zeytinada ve Güneyköy mahallelerinde sulama sıkıntısına ilişkin yapılmış çalışmalar nelerdir? Zeytinada ve Güneyköy mahalleleri sulama sıkıntısı neden çözülmemektedir?

 

3. Bakanlığınız üretimi artırma ve planlanmadan sorumlu değil midir? Neden Türkiye'nin muz ihtiyacının 5'te birini karşılayan bu köylerde üretimin düşmesine seyirci kalmaktadır?

 

MUHTAR ŞENER’DEN TEŞEKKÜR

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde mahallesine muhtar seçilen ve 6 ay gibi kısa sürede mahallesi için ciddi adımlar atan Zeytinada Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şener, mahallesinde yaşanan sulama suyu sorununu meclis gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’e teşekkür etti. Şener, “Mahallemizin sorunlarını yerinde inceleyip, yaşadığımız sulama suyu sorununu TBMM gündemine getiren CHP Antalya Milletvekili Sayın Aydın Özer’e tüm Zeytinada halkı adına teşekkür ederim” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27