CHP’DE KONGRE TOPLANTISI

CHP ilçe başkanlarıyla Antalya’da bir araya gelen İl Başkanı Kumbul, kongre sürecinin sonunu işaret ederek, “Kongrelerin kazananı CHP olacaktır. Kim gelirse gelsin CHP kazanacak” dedi.

GÜNDEM 9.10.2019 11:04:44 0
CHP’DE KONGRE TOPLANTISI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul başkanlığında Antalya’da yapılan CHP ilçe başkanları toplantısına katıldı. 19 ilçe başkanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda il ve ilçe kongreleri masaya yatırıldı. 2018’de yapılan 24 Haziran Genel Seçimi ve 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimin de konuşulduğu toplantıda; AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’nin aldıkları oylar gündeme geldi. Kongre takvimine ilişkin ilçe başkanlarına bilgi veren İl Başkanı Kumbul, yapılacak kongrelerin sonunda kazananın CHP olacağını dile getirdi.

 

“İYİ PARTİ BÜTÜN PARTİLERİN OYLARINI DÜŞÜRDÜ”

 

Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti’nin, Türkiye’nin her yerinde bütün partilerin oylarını düşürdüğünü iddia eden Kumbul, “2 yıl içinde görev yaptığımız arkadaşlarımızla beraber, hem yerel hem de bir genel seçim geçirdik. Antalya’daki başarı için bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Antalya'da seçim sonuçlarıyla ilgili eleştiriler görüyoruz. Genel seçimde Antalya’daki oy oranlarına baktığımız zaman, CHP’nin yüzde 7, AKP’nin yüzde 13, MHP’nin yüzde 40 oy kaybettiğini görüyoruz. 14 olan milletvekili sayısı, seçimler öncesinde 16’ya çıkarılmıştır. Antalya’da AKP 7 olan vekil sayısını 6’ya düşürdü. MHP 2 olan vekil sayınsını 1’e düşürdü. CHP’nin 5 vekili vardı, yine 5 vekil çıkarttı. Yeni kurulan ittifak ortağımız İYİ Parti 3 milletvekili çıkarttı ve milletvekili olmayan HDP 1 milletvekili çıkardı. Baktığımızda Türkiye’nin her yerinde bütün partilerin oylarının düştüğünü, çünkü siyasete yeni bir partinin katıldığını görüyoruz” dedi.

 

DAHA ÇOK İLÇE KAZANABİLİRDİK

 

“Tarihimizdeki en başarılı yerel seçimi, il başkanlığım döneminde Antalya'da sağladık” diyen Kumbul, “En çok oy kaybeden iller arasında Antalya ilk 20’de yokken, İYİ Parti’nin en çok oy aldığı 3’üncü il Antalya. Yani bu genel seçimde Antalya’daki sonuçlarda katkısı olan bütün herkese teşekkür etmek istiyorum. Genel seçimlerde, Türkiye’de CHP adına en çok oy alan 15’inci il oldu Antalya. Yerel seçimlerde çok büyük bir ortaklık oluştu. Yüzde 50’lik bir oranla, 700 binin üzerinde oy alarak Büyükşehir Belediyesini kazandık. 19 ilçesinin 8’inde CHP olarak seçimleri kazandık. İttifak ortağımız 2 ilçede seçim kazandı. Daha iyi bir çalışmayla bu sayı daha da artabilirdi” ifadelerini kullandı.

 

“BU NEFRET DİLİNİN TERK EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ağza alınmayacak hakaret ettiğini iddia eden CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Son dönemlerde MHP ve AKP'nin genel başkanlarının, Genel Başkanımıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğunu görüyoruz. Bunlar gidişin başlangıcı ve onu gördükleri için yapıyorlar. Biz asla onların seviyesine inmeyeceğiz, biz asla onların kullandıkları cümleleri kullanmayacağız. Biz bugüne kadar olduğu gibi herkesi kucaklamaya devam edeceğiz. Bütün partilere oy veren seçmenlere aynı gözle bakıyoruz. Onun için hiçbir partinin genel başkanına hakaret etmedik ve etmemeye devam edeceğiz. Bu ülkede huzur içinde bugüne kadar nasıl yaşadıysak yaşamaya devam edeceğiz. Bu nefret dilinin terk edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

“KAZANANI CHP OLACAKTIR”

 

Delege, ilçe ve il kongreleri hakkında ilçe başkanlarına ayrıntılı bilgi veren Kumbul, “21 Ekim pazartesi günü üye çizelgeleri ilçelerimizde askıya çıkacak. 27 Ekim’de üye çizelgeleri askıdan indirilecek ve itiraz süreci başlayacak. İlçe ve il, itirazları değerlendirdikten sonra 8 Kasım’da ilçe kongresi delege seçimlerini başlatacağız, 1 Aralık Pazar günü ilçe kongresi delege seçimlerini bitireceğiz. 14 Aralık’ta ilçe kongrelerimizin başlangıç tarihi olacak, bu tarih itibariyle 19 ilçemizde ilçe başkanlarımızla görüşerek takvimimizi hazırlayacağız. İl kongrelerinin başlangıç tarihi ise 3 Şubat, şubat ayı içerisinde de il kongrelerimizi tamamlayarak, 2 Mart’ta süreci bitireceğiz. Kongrelerin kazananı CHP olacaktır. Kim gelirse gelsin CHP kazanacak” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27