KADERİNE TERK EDİLEN CAMİ BAKIM BEKLİYOR

1990’lı yıllarda yapılan ve yapıldığı gün kaderine terk edilen Değirmendere mevkii cami, bakım bekliyor.

GÜNCEL 9.10.2019 11:01:18 0
KADERİNE TERK EDİLEN CAMİ BAKIM BEKLİYOR

GAZİPAŞA’YA bağlı Doğanca Mahallesi Değirmendere mevkiinde bulunan ve 1993 yılında Hatip Osman lakaplı Osman Sönmez ve hayırseverler tarafından yaptırılan cami kaderine terk edildi. İddiaya göre, 1980’lı yılların sonunda Emine Mustafaoğulları ve kardeşleri tarafından Değirmendere’de bulunan 112 ada 1 parsel arazi, cami yapılması şartıyla köye bağışlandı. Aynı yıllarda bağışlanan araziye Osman Sönmez ve hayırseverler tarafından cami yaptırıldı. 1993 yılında dönemin Gazipaşa Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından ibadete açılan camiye diyanet tarafından görevli atanmadı. Edinilen bilgiye göre, bölge halkı camide cuma namazlarında ve bayramlarda ibadet yapabildi. Köyden kente göçlerin arttığı o dönemlerde Değirmendere mevkiinin nüfusu azaldı. İmamı da olmayan cami tamamen kaderine terk edildi. Kapı ve pencere camları kırılan caminin, rutubetten dolayı duvarları döküldü. Uzun yıllar ibadete açılamayan caminin hem içindeki eşyalar hem de dış cephesi büyük zarar gördü.

 

“CAMİ KORUNAMADI”

 

Yapıldığı günden bu yana camiye imam ataması yapılmadığını söyleyen Emine Mustafaoğulları’nın oğlu Mustafa Mustafaoğulları, caminin kaderine terk edilmesinden dolayı diyanete tepki gösterdi.  Mustafaoğlları, “Burası Allah’ın evi. Diyanet burayı neden kaderine terk etti. Bütün camilerde para toplanıyor. Bu cami içinde para toplanıp bu camiye bakım yapılabilirdi” dedi. Caminin 2004 yılında köy tüzel kişiliğine geçtiğini iddia eden Mustafaoğulları, caminin 2014 yılında büyükşehir yasasıyla hazineye bağlandığını kaydetti. Caminin yeniden Büyükşehir’e verilmesini isteyen Mustafa Mustaoğlları, “Burayı annem ve dayılarım bağışladı ama bu cami korunamadı. Caminin Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlanmasını ve tadilat yapılarak bölge halkının kullanabileceği bir toplantı salonun yapılamasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Yıllardır kaderine terk edilen cami için yetkililerin nasıl bir çalışma yapacağı bölge halkı tarafından merakla bekleniyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27