Tarih: 08.10.2019 11:15

BAŞKAN YILMAZ’A MECLİSTEN YETKİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gazipaşa Belediyesi'nin Ekim ayı meclisi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yönettiği oturumda İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’in Gazipaşa Belediyesi uhdesinde olan park bünyelerinde kedi bakım evi oluşturulmasına dair Plan Ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Plan ve Bütçe Raporu’nda; Belediye Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün uygun gördüğü parklarda,  ihtiyaç halinde kedi barınakları yapılmasının Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yetkisinde olduğu belirtilerek, meclis kararı alınmasına gerek olmadığı yönünde oybirliğiyle karar alındığı açıklandı. Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Ulaş Özgen, CHP olarak komisyon raporuna katılmadıklarını belirterek, İYİ Partili Yüksel’in sunduğu önergenin kabulü talep ettiklerini söyledi.

 

“FARKINDALIK YARATALIM”

 

Eylül ayı meclisinde önergeyi sunan İYİ Partili Mehmet Yüksel, “Bizim söylediğimiz kedi bakım evi yapılmasında öte sokak hayvanlarını korumak adına gönüllü birçok arkadaşımız var. Bu hayvanlara yem, su temin etmek adına uygunsuz yerlere de yem bırakıyorlar. Böylelikle çirkin görüntüler çıkıyor.   Bu önergeyi bunları düşünerek verdik. Tabi ki Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu konuda çalışmaya yetkilidir. Gazipaşa Belediyesi’nin hem bir farkındalık ortaya koyabilmesi hem de bu çarpıklığı ortadan kaldırabilmek adına önergemizin kabulünü talep ediyoruz” diye konuştu.

 

“GÖSTERMELİK YAPILIYOR”

 

AK Parti Grup Sözcüsü Şevki Çağlayan, “Gazipaşa’da hayvanları toplama kampı gibi bir yere toplamak mümkün değil. Özellikle de kedileri. Bunun örneği başka ilçelerde olabilir. Göstermelik, turistlerin görmeleri için farklı bir konsept olarak 20 kadar kediyi barındırıyorlar. Bizim burada 2 tane parkımız var. Gazipaşa’da belki bin tan kedi var. Bunları toplayıp orada barındıracak halimiz yok. Takdir edersiniz ki, Park ve Bahçeler Müdürlüğü küçük kafesler gibi projeler yapabilir. Belki bütün mahallelerde kedi ve köpeklere mama şeklinde verilebilecek bir yerler yapılır. Yemlik gibi. Buralarda gönüllü insanlar hayvanları besleyebilir. Komisyonda reddedilmiş tekrar buraya gelmesini garip bulduk. Bin tane kediyi hiçbir parkta besleyemeyiz. Hayvanları seviyoruz” dedi.  MHP Grup Sözcüsü Murat Özgen, “Komisyonda önergenin reddine şeklinde karar aldık” diye konuştu.

 

KOMİSYON KARARINA KARŞILIK KABUL EDİLDİ

 

Konu mecliste görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun tersi yönünde karar alındı. Gazipaşa Belediyesi uhdesinde olan parklarda kedi bakım evi oluşturulması AK Parti ve MHP’nin hayır oyuna karşılık,  CHP ve İYİ Parti’nin evet oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi.

 

BELEDİYESPORA DESTEK

 

MHP Grup Sözcüsü Murat Özgen ile MHP Meclis Üyeleri Avni Atay, Hasan Can ve Adem Uludağ’ın Gazipaşa Spor Tesisleri’nin eksikleri ve sporcuların malzeme eksiklerinin gidermek adına belediyeden kaynak yaratılması talepleriyle ilgili Plan Ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.  Komisyon raporunda, belediyenin ilçede bulunan amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapabilmesi için belediye kanunları çerçevesinde sene de 1 defaya mahsus 20 bin TL’ye kadar meclisin belediye başkanına yetki vermesi katılanların oybirliğiyle karar verildiği belirtildi. Mecliste konu komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Yine Gazipaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Özdemir’in, 2019-2020 sezonunda deplasmanda oynanacak müsabakalar için 1 adet otobüsün maç günlerinde ücretsiz verilmesine ilişkin dilekçesi de oybirliğiyle kabul edildi.

 

Havva Özdemir’in Pazarcı Mahallesi’ su kemerlerinin olduğu bölgede yapılacak olan parka tüm maliyetini üstlenmek şartıyla ‘Havva Özdemir Parkı’ isminin verilmesi talebi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

 

BAŞKAN YILMAZ’A YETKİ

 

Toplantıda Gazipaşa Belediyesi'nin şirketi olan Selinus İnşaat, İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketine mesul müdür atanması ve maaşının belirlenmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşüldü. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bu konuda teknik bilgi vermek istediğini belirterek, “Şirketler kanununa göre;  sermayesinin tamamı belediyeye ait olan limitet şirketlerinde belediye başkanı, belediye payını temsilen genel kurulun tek üyesidir ve kararı tek başına alacaktır. Belediye Kanununda; Türk Ticaret Kanunları hükümleri gereğince, şirket müdürleri genel kurulu kararıyla atanacak ve ticaret sicilde tescil edilecektir.  Yeni çıkarılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesinde ise;  belediye veya bağlı kuruluşların sahip ya da ortağı oldukları belediye şirketlerinin genel kurulunda, belediye veya bağlı kuruluşu temsil edecek kişilerin belediye meclisi kararıyla belirlenmesine hükmen yer verilmiştir. Kanunda açıkça belirtildiği halde genelgede bu şekilde yer alıyor.  Ankara ve İstanbul olayı var. Belediye meclisi karar alacak denildiği için mahkemeye taşınıyor bu konu. Ticaret Mahkemesi yasal bir düzenlemenin genelgeyle ortadan kaldırılamayacağı gerekçesiyle işlemi iptal ediyor. Şu anda karar İstinat Mahkemesi’nde. İstinat Mahkemesi’nin vereceği karara göre işlem yapılacak.  Bunun şunun için gündeme aldım. İşi uzatmadan mecliste kabulü yönünde karar alırsak, mahkemeydi şuydu buydu uğraşmadan işi çözmüş oluruz. Yoksa bu genelge bana göre de kanuna aykırı. Ya mahkemeye gideceğiz ya da emsal karar olması için İstinat Mahkemesi’ndeki sonucu bekleyeceğiz. Bizim bir an önce şirkete el atmamız gerekiyor, şirketi kontrol altına almamız gerekiyor. Bunun için de sizlerden yetki istiyorum” dedi.

 

CHP Grup Sözcüsü Özgen ve İYİ Partili Yüksel, Başkan Yılmaz’a yetkinin verilmesinin uygun olduğunu belirttiler. İYİ Partili Yüksel, şirket müdür maaşıyla ilgili olarak da önceki müdür maaşının devam etmesini istediklerini kaydetti. Ak Partili Çağlayan, “Bu konu belediye başkanı yetkisinde. Ayrıca İYİ Parti ve CHP’nin konunun kabulü yönünde oy kullanacağı anlaşılıyor. Biz de sorumlusu olmak istemiyoruz. Siz kendi aranızda halledersiniz diye düşünerek ‘hayır’ diyoruz” dedi.  MHP Sözcüsü Özgen’in “Şirkete müdür atamayın, siz yönetin. Sizin yetkinizde” önerisine Başkan Yılmaz “Şirketin başında bir sorumlu olacak. Ben her gün şirkette olamam” şeklinde karşılık verdi.  CHP ve İYİ Parti’nin evet oylarıyla Başkan Yılmaz’a yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

2020 yılı ve izleyen 2 yıllık bütçe tasarısının görüşülmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Konu Ekim ayı içerisinde toplanacak olağanüstü mecliste görüşülecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —