OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKTİRLER

3-4 EKİM Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Gazipaşa’da çeşitli etkinlik düzenleyen İlçe sağlık Müdürlüğü personeli, obeziteye dikkat çekmek amacıyla örencilerle birlikte sağılık yürüyüşü gerçekleştirdi.

SAĞLIK 8.10.2019 11:14:02 0
OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKTİRLER

GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla, çocuklarda obeziteye dikkat çekmek amacıyla örencilerle birlikte sağılık yürüyüşü gerçekleştirdi. Dün saat 10.00’da Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleriyle yapılan yürüyüşe Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli de eşlik etti. Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’ndan başlayan yürüyüş, Pazarcı Mahallesi’nde bulunan Mix Point önünde sona erdi. Yürüyüş sonunda Diyetisyen Leyla Sezer Çelik tarafından öğrencilere sağlıklı yaşam hakkında bilgi verildi. Sabah kahvaltısı ve sporun önemine vurgu yapan Çelik, öğrencilere günde 10 bin adım atın uyarısında bulundu. Yapılan bilgilendirmenin ardından sağlık çalışanları ve öğrenciler, Fizyoterapist Kübra Özkan’la birlikte sabah sporu yaptı. Etkinlikte ayrıca, müzikli ritim çalışması, ip atlama ve sek sek oyunu gibi fiziksel aktiviteler yapıldı. Öğrenciler, yapılan etkinlikte hem eğlendi hem de sağlıklı yaşam için önemli bilgiler edindi.

 

“FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLADIK”

 

Yapılan etkinlik hakkında açıklama yağan İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik, “Sağlık Bakanlığımızca obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamımda, toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini artırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Yaptığımız etkinlikle, obezitenin azaltılması yönünde farkındalık yaratmayı amaçladık” dedi.

 

FİZİKSEL AKTİVİTE UYARISI

 

Hareketsiz yaşamın insan vücudunu olumsuz yönde etkilediğini belirten Çelik, Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika; 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiğini dile getirdi. Öte yandan, etkinlik sonrasında katılımcılara broşür, magnet, elma, balon ve şapka dağıtımı yapıldı.