GAZİPAŞA’DA EXTACY OPERASYONU

İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Güney Mahallesi’nde durdurulan bir otobüse narkotik köpeği ile operasyon yapan ekipler, 294 adet extacy hap maddesi

ASAYİŞ 8.10.2019 11:13:24 0
GAZİPAŞA’DA EXTACY OPERASYONU

GAZİPAŞA İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirlerine geçit vermiyor. Gazipaşa’da başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekleyen ekipler, bir şahsın Hatay’dan Antalya’ya Gazipaşa üzerinden uyuşturucu madde geçireceği bilgisine ulaştı. Şahsın bindiği otobüsü belirleyen İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Güney Jandarma Karakol Komutanlığı’nın yol arama noktasında belirlenen otobüse narkotik köpeği destekli operasyon düzenledi. Uyuşturucu maddeleri getireceği daha önceden tespit edilen 24 yaşındaki R.Ö.’nün koltuk ve bagaj eşyalarında narkotik köpeği ile arama yapıldı. Yapılan aramada koltuğun cebine gizlenmiş R.Ö.’ye ait şapka içerisinde naylon poşete sarılı vaziyette 294 adet pembe renkli extacy hap maddesi ele geçirildi.

 

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

 

R.Ö. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan R.Ö., Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Gazipaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan R.Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Öte yandan aynı yol uygulamasında 2 kişi daha gözaltına aldındı. Araması bulunduğu gerekçesiyle Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan, M.D. isimli şahısın UYAP sorgulaması sonucunda, tacir ve şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerini dolandırma suçundan arandığı tespit edildi. Gazipaşa Adliyesi’ne getirilen M.D., çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Başkasına ait kredi kartını kullandığı gerekçesiyle araması bulunan O.G. isimli şahıs ise, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.