SİGORTA UYARISI

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Kaş’ın Yeşilköy, Kınık ve Ova mahallelerinde seraları ve ürünleri zarar gören üreticilerden yola çıkarak, Gazipaşalı üreticilere yeni dönem için 'tarım sigortalarını yaptırın' uyar?

7.10.2019 11:17:11 0
SİGORTA UYARISI

ANTALYA'NIN batı ilçelerinde Cumartesi öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, Kaş’ta seralarda zarara neden oldu. Kaş'ın özellikle Yeşilköy, Kınık ve Ova Mahallesi'nde öğle saatlerindeki sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Bölgedeki bazı seralarda bulunan ürünlerin zarar gördüğü öğrenildi. Yaşanan gelişmenin ardından bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Kaş’ta seraları ve ürünleri zarar gören üretici kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah daha büyük felaketler göstermesin” dedi. Tarım sektörünün ekonomik, sosyal, siyasal, teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen, son derece hassas bir faaliyet sahası olduğunu belirten Çelik Gazipaşalı üreticilere Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu. Gazipaşa’da geçtiğimiz yıl yaşanan fırtına ve hortum felaketlerini hatırlatan Çelik, “Tarımda yeni sezon büyük bir umutla başladı. Sezonun ilk günlerinde Kaş’ta meydana gelen olay TARSİM’in ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. İlçemizde ve bölgemizde fırtına, hortum ve su baskını gibi doğal olaylar sıklıkla yaşanmaktadır. Özellikle ilçemizde bu tarz bir olayda çiftçilerimizin zarar görmemeleri için bütün üreticilerimizin tarım sigortalarını yaptırmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

“TARSİM ÜRETİCİLERİN CAN SİMİDİ OLUYOR”

 

Olası bir felaketin bir sezonu yok ettiğini söyleyen Çelik, “Büyük umutlarla ekilen bir sera, doğal afet sonunda zarar gördüğü anada bir sezon yok oluyor. Üretici büyük umutlarla ekimini yaptığı seradan ciddi zarar ediyor. Yaşanılacak felaketlerden minimum zararla çıkmak için TARSİM üreticilerin can simidi oluyor. Emeklerinizin karşılıklarını almak için tarım sigortasını yaptırmayı unutmayın” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% -0,04
  • EURO

    37,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    3025,89% -0,05
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,00