“BIRAKIN YATIRIM YAPAYIM”

Gazipaşa’ya otel yapmak için 9 yıldır mücadele veren Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, “Bırakın yatırım yapayım” diyerek otel projesindeki kararlılığını dile getirdi.

GÜNDEM 4.10.2019 10:09:03 0
“BIRAKIN YATIRIM YAPAYIM”

GREEN Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette Üstündağ’a, mimar arkadaşı Yaşar Vitaş ve Green Park Otelleri’nin Gazipaşa’daki temsilcisi Hasan Özgenç eşlik etti. Üstündağ, Gazipaşa Belediyesi’nde basın mensuplarıyla da bir araya gelerek, ilçeye yapılması planlanan otel yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gazipaşa’ya otel yapmak için 9 yıldır mücadele verdiğini vurgulayan Üstündağ, kararlılığını “Bırakın yatırım yapayım” diyerek dile getirdi. Kendi arazilerine 9 yıldır çivi dahi çakamadığını söyleyen Üstündağ, otel yapmak için Gazipaşa Belediyesi’nin vereceği imar iznini dört gözle bekliyor.

 

“KÜSKÜNÜM, DARGINIM, KIRGINIM”

 

Gazipaşa’ya 14 bin yataklı yaklaşık 100 milyon TL değerinde bir proje kazandırmak istediğine vurgu yapan Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, ilçede bazı insanların kendisine kötülük yaptığını iddia ederek, küskün ve dargın olduğunu dile getirdi. “Gazipaşa’da bildiğiniz gibi 9 yıldır yatırım yapmak için mücadele ediyoruz” diyen Üstündağ, “Gazipaşa’ya 50 yıldır gelip gidiyorum. Onun için bölgeyi çok iyi biliyorum. Turizm sektöründe 26 yıldır yatırım yapıyoruz. Türkiye’de en çok oteli olan firmayız. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da, Sivas’ta ve Gaziantep’te oteller yaptık. Şimdi yurt dışında yatırım planlarımız var. Ama şu anda benim ilk önceliğim Gazipaşa’da yatırım yapmak. Ben kendimi Gazipaşalı gibi görüyorum. Gazipaşa’da yapacağımız otel için 2 bin kişiyi işe alacağım. Bin kişi kışın çalışacak. Otelimiz yaz kış kapanmaz. Ben Gazipaşa halkına teşekkür ediyorum. Ama Gazipaşa’nın bazı insanları bize kötülük yaptı. Küskünüm, dargınım, kırgınım. Neden kırgınım? Benim ruhsatımı iptal ettiniz. Ben buraya kütük ev yaptım. Ruhsatımı verdiniz sonra iptal ettiniz. Cebeli Tepesi’ni aldık iade ettirdiniz. Bırakın yatırım yapayım” dedi.

 

“RUHSAT BEKLİYORUZ”

 

Gazipaşa’ya örnek olacak bir otel yapacağını söyleyen Üstündağ, yapılacak projenin halkla barışık iç içe olacağını belirtti. Hayalini kurduğu projenin Gazipaşa’ya ciddi katkıları olacağını dile getiren Üstündağ, “Yapacağımız otel halkla barışık, iç içe olacak. Gazipaşa halkı otelime koyduğum şezlongu çekip oturabilecek. Projemiz olsa da olur olmasa da olur. Bizde kazanacağız. Ama asıl kazanacak olan Gazipaşa olacak. Eti, sütü, balığı, patlıcanı, domatesi, biberi, balı, çekirdeksiz narı, muzu Gazipaşa’dan alacağız. Ben bu oteli Gazipaşa’ya yapmak istiyorum. Bu kasabaya benim katkım olsun istiyorum. Ama şu anda oteli yapmak için evrak bekliyoruz. 18 uygulaması bekliyoruz, ruhsat bekliyoruz. 9 yıldır bekliyoruz. 9 yıldır benle birlikte Gazipaşa halkı da kaybediyor. Sivas’ı bitirdim, Ankara’yı bitirdim, Gaziantep’i bitirdim, 29 yıldır bitmeyen Kartepe’yi bitirdim ama 9 yıldır mücadele ettiğimiz Gazipaşa’ya daha başlayamadık” ifadelerini kullandı.

 

“AYLARDIR ADİL ÇELİK’İN PEŞİNDE KOŞTUM”

 

Otel yapmak için aylardır eski Belediye Başkanı Adil Çelik’in peşinde koştuğunu söyleyen Üstündağ, Adil Çelik’in bu işin takipçisi olmadığını iddia ederek, “Ben bu oteli yapmak için Adil Çelik ve Cemburak Özgenç’i bir araya getirdim. Cem’e de sitem ediyorum. Giderken beni mahkemeye verdi. Adil’e başlar mıyım diye sordum. Yarın başlarsın dedi. Defalarca gittim geldim. Aylardır Adil Çelik’in peşinde koştum ama adama bir türlü ulaşamadım. Burada ismini vermeyeceğim birisi vardı. Hediye olarak yarım kilo kaysı getirdim, rüşvet mi veriyorsun diye beni kovdu. Kaysıdan rüşvet mi olur ya? Başkana da Malatya kaysısı getirdim açtı oturduk yedik. Benim Gazipaşa’dan beklentim evrak. Benim beklentim ruhsat. Ben buraya bu oteli yapmak istiyorum. Yazın iki bin kişi, kışın bin kişi Gazipaşa halkını istihdam etmek istiyorum. Bakalım bizi kim şikayet edecek? Kim işlerimizi aksatacak?” diye konuştu.

 

“MADDİ İSTEKTE BULUNMADILAR”

 

Cemburak Özgenç ve Adil Çelik’in şahıslarına maddi bir istekleri olmadığını söyleyen Üstündağ, “Cem bey de Adil bey de, 'olursa belediyeye gerekeni yapar mısın' demişlerdir. Ama kasıtlı bir şey söylememişlerdir. Ben de 'ne istiyorsanız yapacağım' demişimdir. Bu yapılır ama ikisi de şahıslarına bir şey istemedi” değerlendirmesinde bulundu. 

 

ÇAVUŞOĞLU ALANYA’YA DAVET ETTİ

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisine Alanya’ya yatırım davetinde bulunduğunu söyleyen Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bizi Alanya’da kabul etti. Bize dedi ki, 'Adilciğim gel sana Alanya’dan yer verelim. Senin otel zincirlerin var. Oteli Alanya’ya yap.' Bende Gazipaşa’yı istiyorum dedim. Neden diye sordu. Doğal olduğu için burayı çok istediğimi söyledim” dedi.

 

ÖZGENÇ: ADİL ÇELİK BU GÜCÜ KULLANAMADI

 

Adil Çelik döneminde otel konusunda gerilediklerini iddia eden Hasan Özgenç, Adil Çelik’in elinde olan hükümet ve büyükşehir gücünü kullanamadığını ifade etti. Özgenç, “Gazipaşa yatırıma aç bir yer. Bunu hepimiz iyi biliyoruz. Belediye başkanlarımız otel konusunda her ne kadar iyi niyetli olsalar da işin arkasından koşturmadılar. Biz Adil Çelik’in 6 ay arkasından koştuk ama ulaşamadık. Bu iş başından beri takip edilseydi, otel yatırımları bu kadar uzamadı. Biz Gazipaşa’ya yakışır büyük bir proje yapmak istiyoruz. Gazipaşa’nın otel alanı 20-25 oteli geçmez. Onun için sağlam projelere imza atmamız lazım. Biz Gazipaşa’ya 7 ay çalışan otel yapmak istemiyoruz. Bizim yapacağımız oteller 12 ay çalışacak. Her gün sabah D400 Karayolu’nda Alanya’ya çalışmaya giden binlerce vatandaşımızı görüyorum. Artık insanlar sitemli. Biz Gazipaşa’ya yatırımların gelmesini istiyoruz. Cemburak Özgeneç zamanında otel konusunda ciddi adımlar attık. Ama seçimi kaybetti. Adil Çelik döneminde ise otel konusunda geriledik. Hükümet, Antalya büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi aynı elde olunca umutlandık. Ama Adil Çelik bu gücü kullanamadı” diye konuştu.

 

İLÇENİN GELİR KAYNAKLARI DA ARTACAK

 

Projenin hayata geçmesiyle Gazipaşa’da gelir kaynaklarının artacağına dikkat çeken Hasan Özgenç, “Biz Gazipaşa’ya kaliteli oteller yapacağız. Buraya zengin müşterileri getireceğiz. Gazipaşalı üreticilerin çaylara domatesleri, salatalıkları döktüğünü hatırlıyorum. Her sezon bu şekilde olaylar oluyor. Gazipaşa’da üretilen ürünler bize yetmeyecek. Dökülen bu ürünler 2 bin personelime yetmeyecek ki 10 bin müşterimize yetsin. Bunlar işin iç yüzü. Yapılacak otelle üreticilerimiz, esnaflarımız kısaca Gazipaşa halkımız kazanacak. Bu otelin yapılmasıyla Gazipaşa’nın ivmesi yükselecek. İlçenin gelir kaynakları da artacak” ifadelerini kullandı.

 

“KALİTELİ MÜŞTERİLERİ ÇEKECEK BİR OTEL YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Dört gözle imar izni ve ruhsat beklediklerini dile getiren Mimar Yaşar Vitaş, “Biz kendimize göre otel hikayesini yazmaya çalışıyoruz. Gazipaşa’ya kaliteli müşterileri çekebilecek bir otel kazandırmak istiyoruz. Konfor kaliteli malzemeler isteyen müşterilerin Gazipaşa’ya gelmesi için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. İmar izni olmadan imarla alakalı konuşmak çok da doğru değil. İmar izni çıktığı gün biz proje çizimlerimize başlayacağız. Bizim buraya gelebilmemiz için Gazipaşa Belediyesi’nin ve Gazipaşa halkının bizim kadar bu oteli istemesi lazım. Bu 9 yıllık süreçte Gazipaşa halkı kaybetti” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ, OCAK VE ŞUBAT AYINI İŞARET ETTİ

 

Selinus Sahili’nde imar çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, imar izni ve ruhsatı ocak ve şubat aylarında vermeyi hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, “Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Limandan, Kızılin’e kadar 18 çalışmalarımız devam ediyor. Önceki başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Onların da çalışması olmuş. Normal şartlarda 2020’nin ocak ve şubat aylarında bütün çalışmalarımızı bitirip, Adil beye oteli yapabilirsiniz müjdesini vereceğiz. İmar izni verilir ve otel için çalışmalar başlar” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Gazipaşa Belediyesi’nin Güney Mahallesi’nde bulunan Kral Koyu olarak bilinen Delik Deniz’de bir merdiven projesi olduğunu öğrenen Adil Üstündağ, merdiven projesini yapmak için belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a söz verdi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27