DİLEKÇELER KARŞILIKSIZ KALDI

İstiklal Mahallesi’nde yaşanan yol sorunları bitmiyor. Mahallesine hizmet götürmek için arayışta olan Mahalle Muhtarı Ali Yıldırım’ın verdiği dilekçeler, işleme konmayı beklerken, İstiklal Mahallesi’nde yeterince çalışma yapılm

GÜNDEM 2.10.2019 12:39:12 0
DİLEKÇELER KARŞILIKSIZ KALDI

GAZİPAŞA’NIN en büyük mahallelerinden biri olan İstiklal Mahallesi’nin bazı yol ve sokaklarında yol çilesi bitmek bilmiyor. Özellikle şehir merkezinden Esentepe Mahallesi’ne bağlanan ara sokak yolları, ciddi çalışmalar bekliyor. İstiklal Mahallesi’ne bağlı İstiklal Sokak ikamet eden vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılması istenen hız kesicilerin aylardır yapılmadığı iddia edildi. Evlerin yola sıfır olduğu sokakta hızlı araç kullanan sürücülerin tehlike saçtığını ifade eden mahalle sakinleri, “Biz burada her gün kazayla burun buruna geliyoruz” diyerek tehlikenin ciddiyetini dile getirdiler. Vatandaşların istediği hız kesiciler için Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne üç dilekçe veren Mahalle Muhtarı Ali Yıldırım’ın talepleri henüz karşılık bulmazken, kendi sokaklarında çalışma yapılmadığını iddia eden bölge halkı belediyeye tepki gösterdi.

 

YAMALI YOL ÇALIŞMA BEKLİYOR

 

İstiklal Mahallesi’nde yaşanan yol çilesi tek bölgeyle sınırlı değil. Manşet Gazetesi’nin daha önce de gündeme getirdiği ve 'Yamalı Yol' olarak bilinen şehir merkezinden İstiklal Kız Kuran Kursuna giden yolda sorunlar çözülmedi. Eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç zamanında asfalt dökülen yolda, o dönemden bu yana ciddi bir çalışmanın yapılmadığını iddia eden mahalle sakinleri, her gelen belediye başkanın yolda yama çalışması yaptığını söyleyerek, yolun kullanılamaz gele gediğini ifade ettiler. Belediyeden yama istemediklerini vurgulayan mahalle sakinleri, şehir merkezinden İstiklal Kız Kuran Kursuna giden yolda parke çalışması yapılmasını istiyor.

 

“HAKSIZSAK YOLU YAPMASINLAR”

 

Yamalı yolun çevresinde Suriyeli mültecilerin gece geç saatlere kadar vakit geçirdiklerini dile getiren mahalle sakinleri, yolun parke döşenerek aydınlatılmasını istiyor. Mahallede ikamet eden bir vatandaş, “Yolun hemen yan tarafından bulunan bir binada onlarca Suriyeli yaşıyor. Bu Suriyeliler gece geç saatlere kadar yol kenarında zaman geçiriyor. Zaman zaman seslerinden dahi rahatsız oluyoruz. Bu yol hem bozuk, hem karanlık. Biz bu yolun bir an önce yapılıp aydınlatılmasını istiyoruz. Gece bu yolu kullanamayan mahalle sakinlerimiz var. Belediye başkanımız ya da fen işleri müdürümüz araçlarıyla bu yoldan bir defa geçsinler. Haksızsak yolu yapmasınlar” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27