FİNAL ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gazipaşa Final Lisesi öğrencileri, Gazipaşa’da ihtiyacı sahibi olan aileler konusunda duyarlılığını gösterdi.

GÜNCEL 2.10.2019 12:16:15 0
FİNAL ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

'ÇORB’ADA bizim de tuzumuz olsun' diyerek okul içinde sosyal yardım kampanyası başlatan Gazipaşa Final Lisesi öğrencileri, yerli halktan tespit edilen ve yardıma muhtaç ailelerin eksiklerini tamamlıyor. Yapılan yardım kampanyası hakkında konuşan öğrenciler, “Biz bazen çok bencil düşünebiliyoruz, sahip olduğumuz çoğu şeyin aslında değerini bilemediğimizi gördük. Her zaman daha iyisini istiyoruz ama bizim yakınıp da sahip olduğumuz olanakları isteyen insanların olduğunu görmek empati duygularımızı geliştirdi. Hayatta her şey mümkün olmayabiliyor. Bir gün çok iyiyken diğer gün insanların başına bir felaket gelip hayatı değişebiliyor. İşte bunların farkına vardığımızda aslında yaşama amacımızın da bir anlamı oluyor” diyerek, başlattıkları yardım kampanyasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

GAZİPAŞA’YA ÖRNEK OLACAK BİR DAVRANIŞ

 

Sosyal yardım kampanyası ile paylaşım ve duyarlılık gibi sosyal becerilerinin gelişmesine katkı sağladıklarını ifade den öğrenciler, “Aynı eşyalardan bizde iki tane var, bunlardan biri fazladan duruyor. Bunun işe yaradığını görmek bizi çok mutlu etti. İnşallah bizim ilçemizde yardım edemediğimiz kişilere farklı kişilerden yardım gidiyordur” diyen Final öğrencileri, vicdanlarıyla tüm Gazipaşa’ya örnek olacak bir davranışta bulundurlar.

 

Okuldan yapılan açıklamada ise, “Eğitimin yanında insani duyguların da önemini vurgulayan Final Lisesi öğrencilerini yürekten takdir ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.