YAYLACILAR DÖNÜŞ YOLUNDA

Gazipaşa’da bahar ayının sonlarında yaylaya göç eden küçükbaş hayvan üreticileri, son baharla birlikte sahile dönmeye başladı.

YEREL 30.09.2019 09:23:48 0
YAYLACILAR DÖNÜŞ YOLUNDA

GAZİPAŞA’NIN 1700 rakımlı Balca Yaylası’na bahar ayında göç eden İbrahim Öztürk, yaylada havaların soğumasıyla birlikte sahile göç etti. Uzun yıllar küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Öztürk, 150 hayvanıyla birlikte sahile göç etti. 4 aydır Göçük Mahallesi’nin Balca Yaylası’nda ikamet ettiğini dile getiren İbrahim Öztürk, “Yaylada havaların soğumasıyla birlikte göçler başladı. Yaylaya 4 ay önce çıkmıştık. Havaların soğumasıyla birlikte sahile dönüyoruz” dedi.

“60 KİLOMETRE YÜRÜYORUZ”

 

Gazipaşa’ya 80 kilometre uzaklıkta bulunan Balca Yaylası’nın Göçük Mahallesi’ne yaklaşık 60 kilometre mesafesi olduğunu söyleyen İbrahim Öztürk, “Yaklaşık 60 kilometrelik yolu hayvanlarımızla yürüyerek tamamlıyoruz. Yolculuğumuz 2 gün bir gece sürüyor. Balca’dan gece saatlerinde yola çıkıyoruz. İlk geceyi Gazipaşa ile Anamur sınırında bulunan Gavuranlığı’nda geçiriyoruz. İkinci günün akşamı ise Göçük’te oluyoruz” diye konuştu.

 

YAYLA YOLCULUĞU BAHARDA BAŞLIYOR

 

Yıllardır havyacılıkla uğraştığını belirten Öztürk, bu yolculukların her yıl yapıldığına dikkat çekti. Bahar ve güz aylarında sahil ile yayla arasında yolculuk yaptıklarına dile getiren Öztürk, “Bir döngü içindeyiz. Hayvanlarımızı daha sağlıklı yetiştirmek için bu yolcuklarımız, bu işi yaptığımız sürece devam edecek” şeklinde konuştu.