Tarih: 30.09.2019 09:21

CHP’DE BÖLGE TOPLANTISI

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Karaman milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanlarıyla katılımıyla Akdeniz Bölge Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Muratpaşa’da bir otelde yapılan toplantıya, Gazipaşa’dan CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz katıldı. Toplantının başkanlığını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptı. Toplantıda 31 Mart yerel seçimleri ve haziran ayında yenilenen İstanbul seçimleri ele alınırken, dış politika, yerel yönetimler ve mülteci konuları da masaya yatırıldı.

 

'MÜLTECİLERE KIZMANIN ANLAMI YOK'

 

CHP tarafından İstanbul’da düzenlenen Suriye Konferansını hatırlatan Salıcı, Suriye'deki savaştan Türkiye'nin çok etkilendiğini ve yanlış politikalar sonucu 4 milyon Suriyelinin Türkiye'ye gelip yerleştiğini ifade etti. Salıcı, savaştan kaçan ve o savaş ortamında yaşamak istemediği için Türkiye'ye gelen mültecilere kızmanın doğru olmadığını vurgulayan Salıcı, “Hiç kimse kendi vatanını bırakıp başka bir ülkeye gitmek istemez. Onlar savaştan uzak kalmak için Türkiye'ye geldiler. Kızılması ve eleştirilmesi gereken hükümetin yanlış politikasıdır. CHP önümüzdeki günlerde Türkiye'nin temel sorunlarıyla ilgili muhalefette söylemiş olduklarını daha derli toplu bir şekilde iktidara hazırlık yolunda gözden geçirecek. Bunlardan birisi Suriye Konferansı'ydı” ifadelerini kullandı.

 

Dün gerçekleştirilen toplantıya; Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Karaman milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —