YILDIRIM DÜŞTÜ KOYUNLAR TELEF OLDU

Anamur ve Gazipaşa halkının ortak kullanım alanlarından biri olan Kaşpazarı Yaylası’nda yıldırdım düşmesi sonucu yaklaşık 60 koyun telef oldu.

GÜNDEM 16.09.2019 09:36:47 0
YILDIRIM DÜŞTÜ KOYUNLAR TELEF OLDU

KAŞPAZARI Yaylası’nda yıldırdım düşmesi sonucu Mustafa Tetik’e ait yaklaşık 60 koyun telef oldu. Olay cumartesi günü Anamur ilçesine bağlı Kaşpazarı Yaylası’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yaylada etki olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dolu yağışından korunmak için ine sığınan koyunların bulunduğu alana yıldırım düştü. Olayın ardından yaklaşık 60 koyun telef oldu. Dün olayın yaşandığı yaylaya giden Anamur İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaylada incelemede bulundu.

 

“ÜZÜLDÜK AMA ELDEN GELEN BİR ŞEY YOK”

 

Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Kaşpazarı Yaylası Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Demir, “6 saat aralıksız yağan yağmur, beraberinde gelen dolu ve düşen yıldırım felakete sebep oldu. Kaşpazarı Yaylası'nda Depesi Delik denen ine düşen yıldırım, Ağacık olarak bilinen Mustafa Tetik'e ait sürüdeki 60'a yakın koyunu telef etti. Atalarımız ,'Cana geleceğine mala gelsin' demişler. Ama mal canın yongasıdır. Mustafa Tetik kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Üzüldük ama elden gelen bir şey yok” ifadelerini kullandı.