İMECE USULÜ NOHUT HASADI

ADD Gazipaşa Şubesi, Cimbiti Yaylası’nda 10 dönüme ektiği nohutların hasadına başladı.

GÜNCEL 16.09.2019 09:34:40 0
İMECE USULÜ NOHUT HASADI

ATATÜRKÇÜ düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi, Cimbiti Yaylası’nda 10 dönüme ektiği nohutların hasadına başladı. Hasadı yapılan nohutların satışı önümüzdeki günlerde H. Bilgiç İş Merkezi’nin 3. katında bulunan dernek binasında satışa sunulacak. Nohut hasadından elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak.

 

ADD ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

 

ADD Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, dernek olarak çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini söyledi. Üretimin önemini bildiklerini belirten ADD Şube Başkanı Tuncer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarıma ve üretime büyük önem vermiştir. Milli ekonominin temelinin tarım olduğunu söyleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz. Çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Yeşilyurt Mahallesi’nde ki ceviz bahçemizde fidanlarımız hızla büyüyor. Birkaç yıl sonra cevizlerimizden gelir elde etmeye başlayacağız. Ceviz bahçemize ektiğimiz adaçayının hasadını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Cimbiti Yaylası’na ektiğimiz nohutların da hasadına başladık” dedi.

 

İMECE USULÜ HASAT

 

ADD Şube Başkanı Tuncer, yayladaki nohut hasadının derneğe destek verenlerle birlikte imece usulü yaptıklarını söyledi. Başkan Tuncer, “Tadı, lezzeti ve aromasıyla ünlü Cimbiti nohudumuzun hasadını yoldaşlarımızla, gönüldaşlarımızla, bu çorbada benimde tuzum olsun isteyen gönüllülerimizle hep birlikte yaptık. 10 dönüm alana ektiğimiz nohudumuzun bir bölümünün yolumunu yaptık. Geri kalan kısımları da yolduktan sonra, patoz işleme yapılarak nohut ve samanı ayrılacak. Nohudumuzun satışını ise H. Bilgiç İş Merkezi’nin 3. katında bulunan dernek binamızda satacağız. Nohuttan elde edilen parayla yine ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yanında olacağız. Bazılarına barınma, gıda, bazılarına ise burs desteği sağlayacağız. Bugüne kadar derneğimize maddi manevi destek sağlayan tüm hayırseverlerimize, her türlü faaliyetimize katılarak projelerimize omuz veren yoldaşlarımıza, sabahın erken saatinde yatağından kalkarak Cimbiti Yaylası’na gelerek nohut hasadımıza destek veren fedakar dostlarımıza, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz ve yönetim kurulu adına bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Bizlere verdikleri güçle, biz daha çok çalışmaya üretmeye ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.