EŞİT HİZMET SÖZÜ

Mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Yılmaz, her mahalleye eşit hizmet sözü verdi.

GÜNDEM 14.09.2019 10:51:08 0
EŞİT HİZMET SÖZÜ

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, dün sabah saat 09.30’da mahalle muhtarlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Selinus Sahili’nde bulunan Halk Büfe’de yapılan toplantıya, Gazipaşa ve Büyükşehir belediyelerinde görevli kurum amirleri de katıldı. Muhtarlar ve belediye arasındaki karşılıklı diyalog ve işbirliğini güçlendirmek için yapılan toplantıda, muhtarlar sıkıntılarını dile getirdi. Burada muhtarlara seslenen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, herkese eşit hizmet sözü verdi.

 

“SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUZ”

 

Konuşmasına muhtardan özür dileyerek başlayan Yılmaz, “Sizlerle daha önce bir toplantı yapmak istedim ama bugüne nasip oldu. Gerek Gazipaşa’daki etkinlikler gerek bizim belediye ile alakalı işlerimizden dolayı birlikte toplantı yapmamız bugüne nasip oldu. Sürekli hareket halindeyiz. O nedenle toplantımız biraz gecikti. Bu nedenle sizlerden özür diliyoruz.  Yoksa muhtarlar bizim göz bebeğimiz, gözümüz, kulağımız nasıl bir görev yaptıklarını gayet iyi biliyorum” dedi.

 

“BAŞKAN OLMAMI RAHMETLİ BABAMA BORÇLUYUM”

 

Belediye başkanı olmasını rahmetli babasına borçlu olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Aranızda mutlaka bilenler vardır, bende bir muhtar çocuğuyum. 15 yıl rahmetli babam muhtarlık yapmıştı. 1970'li yıllardaki şartları düşündüğünüz zaman hakikaten yolu olmayan, okulu olmayan, suyu olmayan bir köyde muhtarlık yapmıştı. Ve Gazipaşa’nın en uzak köylerinden birisiydi. İnsanların ne kadar sıkıntılar çektiğini biliyorum. Ancak şunu da söyleyeyim bugün ben Gazipaşa Belediye Başkanıysam bunu babama borçluyum. Niye derseniz; iki dağın arasında, derenin içinde bir köyde doğmuşuz. Önümüzde bir örnek yok, okuyan yok, köydeki bütün kadınlar okuryazar değil, erkekler 3. sınıfa kadar okumuş ve biz oradan çıkıp üniversite okuduk. Devletin çeşitli kademelerinde çalıştık. Sonra da Gazipaşa’ya başkan olduk. Rahmetli babamın ufku bizi buralara getirdi” dedi.

 

“MUHTARLIK SEÇİMLERİ GERÇEK DEMOKRASİNİN

UYGULANDIĞI SEÇİMLERDİR”

 

Yılmaz, “Sizlerinde büyük bir çoğunluğu benim gibi yeni seçildiniz. Sizlere de hayırlı olsun diyorum. Muhtarlık seçimleri gerçek demokrasinin uygulandığı seçimlerdir. Çünkü muhtarların isimleri yazılarak sandığa atılır. Ama bir belediye başkanını,  bir milletvekilini önce partisi ve ya delegeleri belirliyor. Ondan sonra vatandaşın öne liste halinde geliyor. Vatandaş önceden belirlenmiş isimlere onay veriyor. Muhtarlık böyle değil. Muhtarlıkta direkt isim yazılarak seçilir. Onun için gerçek demokrasinin uygulandığı bir seçimle muhtar seçildiniz” diye konuştu.

 

“BİZE OY VERMEYENLERİ DE DÜŞÜNECEĞİZ”

 

“Çoğunluk her zaman her şey değildir” diyerek kendilerine oy veren, vermeyen herkse eşit mesafede olacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Demokrasinin özelliği aynı zamanda azınlığın haklarını da korunması gerektiği bir rejimdir. Biz dolayısıyla, bizlere oy vermeyen insanların haklarını da korumak zorundayız. Yani siz köyünüzde size oy vermeyenleri de düşüneceksiniz. Bende, Belediye Başkanı olarak bana oy verenleri ve vermeyenleri düşüneceğim. Onların da haklarını savunacağız. Yani ayrım yapmayacağız. Kesinlikle yapmayacağınıza da inanıyorum. Bu 5 aylık süre içerisinde bizim icatlarımızı, ufak tefek yaptığımız işleri görmüşsünüzdür. Kesinlikle bizim böyle bir ayrım yapma niyetimiz de yok, yapmayız da. Ancak şunu belirteyim; belediyelerde işler imkanlar ölçüsünde yapılabilir. Şu anda 53 tane mahallemiz, 32 tane yaylamız var. Gazipaşa gerçekten çok ilginç bir ilçe. Muratpaşa Belediyesi’nin nüfusu 500 binin üzerinde bir yer. Bir tane köyü yok. Bir tane yaylası yok ama biz burada hem şu sahillerde hizmet vermeye çalışıyoruz hem de yaylalarımızda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bundan da mutlu oluyoruz. Ama elimizdeki makine parkını, personel sayısını düşündüğümüz zaman, kısa sürede her yere ulaşma şansınız yok. Bu nedenle şu ana kadar bazı köylere yeterince girememiş olabiliriz. Ben bunların farkındayım. Giremediğimiz mahalle sakinlerimiz ve muhtarlarımızdan biraz anlayış beklemelerini bekliyorum. Oralara da mutlaka gireceğiz. Geldiğimden bu tarafa belediyenin maliye durumu nedir? Tablosu nedir? Personel yapısı nedir?  Bir taraftan onunla uğraşıyorum” dedi.

 

1 KM SICAK ASFALT 6 KM SATHİ ASFALTA DENK

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından sathi asfalt dökülmesinin daha mantıklı olduğunu söylen Yılmaz, “Bizden önce dökülen asfaltın 20 milyon borcu var. Onları ödemeye çalışıyoruz. Ben sıcak asfalt taraftarı değilim. Benim amacım, vatandaşı tozdan-çamurdan kurtarmak. Bir kilometre sıcak asfalt maliyetine, 6 kilometre sathi asfalt dökebiliyorsunuz. Benim amacım her vatandaşa eşit hizmet götürmek. Bizim imkanlarımız her yere sıcak asfalt dökmeye yeterli değil. Prestij yolu diyebileceğimiz önemli noktalara tabi ki sıcak asfalt dökeceğiz. Örneğin her hangi bir mahallede bir ya da iki ev var diyelim. Oraya sıcak asfalt döküp bu kadar borcun altına yeni borçların eklenmesini doğru bulmuyorum” diye konuştu.

 

“HİZMETLERDE AKSAMA YOK”

 

“Gazipaşa Belediyesi’nin verdiği hizmetlerde hiçbir aksama yok” diyen Yılmaz, “Ben genelde kamunun nabzını ölçmeye çalışıyorum. Bazen bize 'belediye iyi gitmiyor' gibisinden eleştiriler geliyor. Niye iyi gitmiyor dediğimizde cevap veremiyorlar. Yani hangi iş iyi gitmiyor diye sorduğumda bana bir şey denmiyor. Ben bu söylemlerin kastlı olduğunu düşünüyorum. Yinede bizim bir eksikliğimiz varsa, sizler bizlere bildirin. Biz sorunları çözmek için sorunların üzerine gideriz” dedi.

 

“TEK AMACIM HALKA HİZMET ETMEK”

 

“Biz göreve geldiğimiz günden bu yana kimsenin işine son vermedik” diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, “Birkaç kişi işten ayrılmıştır. Bunların da haklı nedenleri vardır. Söylendiği gibi belediyemizde işçi kıyımı yoktur. Ancak biz, belediyede siyaset yapan, işini ve görevini yapmayan kişilerin gözünün yaşına bakmayacağız. Biz Gazipaşa Belediyesi’ne bir ciddiyet kazandıracağız. İşini iyi yapan, çalışan personel, hangi siyasi partiden olursa olsun belediye de kalacak. Ama işini yapmayanın bizimle işi olmayacak. Mahallelere çalışma yapamaya gelen personellerimizden siyaset yapan olursa bize iletin. Biz araştırıp gerekeni yaparız. Bize siyaset yapan değil, çalışan personel lazım. Belediyede siyaset yapacak bir kişi var o da benim. Personel işini iyi yaparsa, vatandaşa iyi hizmet verirse biz de o kadar iyi çalışmış oluruz. Bizim tek amacımız halkımıza hizmet etmek” diye konuştu.

 

“GÜVEN ÖNEMLİDİR”

 

İnsanlara eşit hizmet götüreceklerini söylen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Arkadaşlar güven önemlidir. Siz birine güvenmiyorsanız ne yaparsa yapsın başarılı olma şansı yoktur. Eğer siz çevrenize güven veriyorsanız, hemşehrileriniz arkanızda yer alır. Güven vermiyorsanız, birine farklı diğerine farklı bir şeyler söylüyorsanız, ya da bugün gönlünü hoş tutayım deyip sırtını sıvalayıp diğer gün sırtınızı dönerseniz başarılı olmazsınız. Ben sizlere güveniyorum. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz. Sizlerin de bana ve ekibime güvenmenizi istiyorum. Köylerde hizmet verirken, sizlerin düşüncesini fikrini alacağım. Ama şunu da söyleyeyim, ben muhtarım bana bir kepçe ver, benim istediğim süre kadar mahallemde kalsın şeklinde değil.  Sizler muhtarsınız, tabi ki mahallenizi düşüneceksiniz. Bende belediye başkanıyım ve 53 mahalleyi düşünmem lazım. Ben herkese eşit hizmet götüreceğim. 5 yılda yolsuz ev, asfaltsız da yol kalmayacak” dedi.

 

“HALKIMIZIN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ”

 

Gazipaşa’yı hak ettiği konuma hep beraber getireceklerini dile getiren Yılmaz, “Birlik ve beraberlik içinde çok çalışarak, ilçemizi inşallah hak ettiği noktaya hep beraber getireceğiz. Siyasi ayrım yapmadan herkesle kucaklaşıp, birbirinden güzel hizmetler ve projelerle ilçemizi geliştireceğiz. Her zaman vatandaşının yanında olan, kötü günde onlara sırt çevirmeyen bir anlayışımız olacak. Sosyal Belediyecilik prensibimizle halkımızın dertlerine derman olacağız” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından söz alan mahalle muhtarları, mahallelerinde yaşan sıkıntıları dile getirerek, taleplerini Yılmaz ve kurum amirlerine iletti. Toplantı çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27