SERVİS ŞOFÖRLERİNE UYARI!

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Aktaş, okul servis şoförleriyle yapılan toplantıda net mesajlar verdi.

EĞİTİM 14.09.2019 10:48:42 0
SERVİS ŞOFÖRLERİNE UYARI!

GAZİPAŞA'DA okul servis şoförlerine ‘Okul Servis Şoförleri Eğitici Eğitimi Semineri ‘ verildi. Gazipaşa Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Şube Müdürü Hayri Sertgöz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Başpolis Mehmet Çetinçelik, Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Bostan, Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nden Başpolis Cebrail Altınsu, okul müdürleri ve servis şoförleri katıldı.

 

“HAL VE HAREKETLERİNİZE DİKKAT EDİN”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, öğrencilerin can güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu belirtti. Bu nedenle resmi ya da özel taşıma yapan şoförlerin,  kanun ve tüzüklere göre servis yapmalarını isteyen Aktaş, şoförleri yönetmelik dışındaki hal ve hareketlerden uzak durması gerektiği konusunda uyardı.  Şoförlere alkollü araç kullanmamalarını söyleyen Müdür Aktaş, “Alkollü araç kullanmak yasak. Yakalandığınız anda aracınız bağlanır. Hem şoförlüğünüz iptal olur hem de sözleşmeniz iptal olur ve servis yapamazsınız” dedi.

 

“ARGO KELİMLER KULLANMAYIN”

 

Servis şoförlerinin öğrencilere iyi davranması gerektiğini söyleyen Müdür Mustafa Aktaş, “Şoför arkadaşlarımızın laubali hareketler yapmaması lazım. Çocuklarımıza argo kelimeler kullanmaması lazım. Bunları şunun için söylüyorum. Bize bazen şikâyetler geliyor. Özellikle akran grupları olsun, farklı farklı cinslerden olsun.  Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için söylüyorum. Sonra yanlış anlaşılma olabilir, iftiraya kurban gidebilirsiniz. Bu nedenle devlet memuru gibi hareket edeceğiz, işimizi yapacağız. Çocuklarımızı sağsalım okula getirip götüreceğiz” diye konuştu.

 

“YOLDA ÖĞRENCİ İNDİRMEYİN”

 

Şoförleri herhangi bir siyasi faaliyette bulunmamaları konusunda uyaran Aktaş, “Bununla ilgili de şikayetle geliyor. Herkesin bir siyasi görüşü var. Buna saygı duyuyoruz. Ama siz eğitim-öğretim işi yapıyorsunuz. Çocukları taşıyorsunuz.  Taşıdığınız öğrencilere herhangi bir görüşünüzü lanse etmemeniz lazım. Tarafsız ve adil olmanız lazım. Çocuklar okul dışında bir yerde inmek isterse indirmiyorsunuz. İndirirseniz suç işlemiş olursunuz.  Hangi okula getiriyorsanız onun önünde indireceksiniz” dedi.

 

ERKENDEN ÇOCUKLARI OKULA BIRAKMAYIN”

 

Okulların sabah 8.30’da başladığını hatırlatan Müdür Aktaş, 08.00’dan önce hiçbir servis şoförünün okula çocukları bırakmaması gerektiği söyledi. Müdür Aktaş, “07.00’da-07.30’da okula çocuk geliyor. Böyle bir şey olmamalı.  08.30’a kadar çocuklar ne yapacak okulda. Akşamüzerleri de çocukların okuldan alınma saatlerine dikkat edelim. Okul müdürlerimiz de burada. Gerekli tedbirleri alalım. Arkadaşları öncelikle sözlü olarak uyaralım. Uymuyorlarsa resmi yazıyla uyaralım, sözleşmelerini fes edelim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından servis şoförlerine servis araçları hizmet yönetmeliğiyle ilgili bilgi verildi.