Tarih: 13.09.2019 12:06

“OKUL VE DERSLİK SIKINTISI YOK”

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlangıç haftasında ilçemiz okullarıyla ilgili bilgi verdi. Gazipaşa’nın eğitimde kendini kanıtlayan bir ilçe olduğuna vurgu yapan Aktaş, ilçede okul, derslik ve öğretmen sıkıntısının olmadığını dile getirdi. Gazipaşa Fen Lisesi’nin, Antalya’da 11 fen lisesi arasında 6’ncı olduğunu söyleyen Aktaş, okulun başarılı bireyler yetiştireceğine inandığını söyledi.

 

“CANLA, BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

 

Gazipaşa’da göreve başladığı 2011 yılından bu yana,  ilçenin eğitim kalitesini daha ileriye götürmek için mücadele ettiklerini belirten Aktaş, “67 okul ve kurumuzda, 9 bin 741 öğrenci, 716 öğretmen ve toplam 832 eğitim çalışanıyla, ilçemizin eğitim kalitesini daha ileriye götürmek için mücadele ediliyoruz. Göreve başladığım 2011 yılından bu yana ekip ruhuyla hareket ederek, ilçedeki tüm mesai arkadaşlarımla beraber yaklaşık 8 yıldır Gazipaşa’mızın eğitim seviyesini arttırmak için canla, başla çalışıyoruz” dedi. 

 

“SON 9 YILDA 7 OKUL AÇTIK”

 

“İlçemizin şu an acil olarak okul ve derslik sıkıntısı yoktur” diyen Müdür Aktaş, “İlçemizde şu anda öğretmen sıkıntımız da yok. Hemen hemen her tür derecede okullarımız mevcuttur. 2011 yılından bu yana ilçemize 78 ek derslik, 7 okul ile birlikte toplam 100 derslik yapıldı. Gazipaşa’da son dokuz yılda; Muzkent Ortaokulu, Naile Bilgiç Büyükballı Anaokulu, Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip lisesi, Karalar Hüseyinli Ortaokulu, Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi, Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gazipaşa Fen Lisemizi açtık” diye konuştu.

 

FEN LİSESİ ANTALYA’DA 11 OKUL ARASINDA 6’NCI

 

Gazipaşa Fen Lisesi’nin Türkiye’de açılan son fen lisesi olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, “Gazipaşa Fen Lisesi Antalya’da 11 fen lisesi arasında LGS sınavına göre 6’ncı sırada. Yeni açılan ve mezun vermeyen bir okul için bu büyük başarıdır” diye konuştu. Gazipaşa Fen Lisesi’ne giriş puanın yükseldiğine dikkat çeken Aktaş, “Yine okulumuz geçen sene 7,11’lik yüzdelik puan ve 357 taban puanla kapatmıştı. Bu yıl ise, 6.36 yüzdelik dilim ve 436 puanla kapatarak 120 kontenjanını dolmuştur. Şuan 330 öğrenciyle başarılı bir okul haline gelmiştir. İnşallah seneye ilk mezunlarını verdiğinde gururlanacağımız başarılar elde edecektir” ifadelerini kullandı.

 

“OLMASALARDI BU OKULUMUZ AÇILMAYACAKTI”

 

Gazipaşa Fen Lisesi’nin ilçe kazandırılmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük emeği olduğuna vurgu yapan Aktaş, “Buradan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, ilçe kaymakamlarımıza, belediye başkanımıza, siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ederim. Onların gayretleri olmasaydı bu okulumuz açılmayacaktı” diye konuştu.

 

YENİ ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

 

Konuşmasının sonunda tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dileyen Aktaş, “Bu vesileyle 2019-2020 eğitim öğretim yılı ülkemiz ve ilçemize hayırlı olsun. Tüm meslektaşlarıma ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —